Og da jeg endelig fik dem afprøvet, må jeg indrømme at jeg var begejstret. Det var et supergodt resultat. Et rigtigt godt alternativ til dem, der ikke ønsker/tåler den almindelige pomfrit i deres kost. Men osse en god og anderledes måde at få bragt grønsager ind i aftensmåltidet - godt gemt i panering ;-)
Grønsagsfritter af squash & portobello.
2 per.
2 stk. Squash
3 stk Portobello (store)
1 dl. PANKO
1 dl. Parmesan, fint revet
2 tsk. HVIDLØG, TØRRET
2 tsk. LØGPULVER
2 stk. Æg
Stokken på svampene fjernes og hovederne skæres i
skiver på ½ cm. De drysses med salt og stilles til side for at trække væsken ud
i ca. 10 – 15 minutter. Herefter børstes saltet væk og de duppes tørre i et viskestykke.
Squashene skylles og skæres i bjælker på ca.
1 x 1 x 7 cm.
Æggene slås ud i en dyb tallerken og piskes
sammen.
Hvis pankoen er meget grov knuses den let.
Den blandes sammen med parmesan og krydderier i en dyb tallerken.
Squashene dyppes i æggene, vendes i
panko-blandingen og lægges på en papirbeklædt bageplade, så de ikke rører
hinanden.
Svampene dyppes ligeledes i æg og vendes i
pankoen. Det kan være at den skal ”trykkes” let fast for at blive hængene. De lægges
også på en papirbeklædt bageplade hvor de ikke rører hinanden.
Gratineres ved 175o i ca. 15 – 20
minutter til de er gyldne.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.grillkokkerier.dk
& http://pcoliv.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Grillet kylling og MOJO SAUCE
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
-
Er panko ikke det samme som rasp?
SvarSletGroft sagt jo :-)
SletRasp tørret brød der er revet. Hvor pankoen er revet frisk og bagefter tørret.
Du kan sagtens bruge begge dele, jeg synes bare at panering med panko bliver sprødere :-)
Knus Låvise