mandag den 21. september 2015

Grønsagsfritter

Da jeg tidligere på sommeren så PCOLIV.DK og GRILLKOKKERIER.DK, havde leget med henholdsvis portobello og squash som fritter, var det et par af de opskrifter der bare måtte gemmes til senere inspiration :-D 

Og da jeg endelig fik dem afprøvet, må jeg indrømme at jeg var begejstret. Det var et supergodt resultat. Et rigtigt godt alternativ til dem, der ikke ønsker/tåler den almindelige pomfrit i deres kost. Men osse en god og anderledes måde at få bragt grønsager ind i aftensmåltidet - godt gemt i panering ;-)

Grønsagsfritter af squash & portobello.
2 per.
2 stk. Squash
3 stk Portobello (store)
1 dl. PANKO
1 dl. Parmesan, fint revet
2 tsk. LØGPULVER
2 stk. Æg

Stokken på svampene fjernes og hovederne skæres i skiver på ½ cm. De drysses med salt og stilles til side for at trække væsken ud i ca. 10 – 15 minutter. Herefter børstes saltet væk og de duppes tørre i et viskestykke.

Squashene skylles og skæres i bjælker på ca. 1 x 1 x 7 cm.

Æggene slås ud i en dyb tallerken og piskes sammen.

Hvis pankoen er meget grov knuses den let. Den blandes sammen med parmesan og krydderier i en dyb tallerken.

Squashene dyppes i æggene, vendes i panko-blandingen og lægges på en papirbeklædt bageplade, så de ikke rører hinanden.

Svampene dyppes ligeledes i æg og vendes i pankoen. Det kan være at den skal ”trykkes” let fast for at blive hængene. De lægges også på en papirbeklædt bageplade hvor de ikke rører hinanden.

Gratineres ved 175o i ca. 15 – 20 minutter til de er gyldne.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.grillkokkerier.dk & http://pcoliv.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Grillet kylling og MOJO SAUCE
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Er panko ikke det samme som rasp?

    SvarSlet
    Svar
    1. Groft sagt jo :-)
      Rasp tørret brød der er revet. Hvor pankoen er revet frisk og bagefter tørret.

      Du kan sagtens bruge begge dele, jeg synes bare at panering med panko bliver sprødere :-)

      Knus Låvise

      Slet