I foråret fik jeg fat i en kæmpe stor estragon plante. Den voksede godt, som i rigtig godt og da den trængte til at blive klippet ned, tænkte jeg at det kunne være skønt med en hjemmelavet estragon eddike, som kan bruges istedet for eller i BEARNAISE ESSENS, salatdressinger. Eller som jeg skrev igår i BROMBÆR EDDIKE indlægget som værtindegave i en smuk flaske.
Opbevar den mørkt og køligt, så den har nærmest uendelig holdbarhed.
Estragon eddike.
Estragon,
frisk
Hvidvins eddike
Estragonkvistene
klippes i mindre stykker på ca. 10 cm. og kommes i et rent, skoldet glas, de
presses godt sammen og eddiken hældes over. Kvistene skal være helt dækket af
eddike.
Låget
skrues på og glasset stilles i en solrig vindueskarm i 4 uger. Herefter sigtes
bladene fra og eddiken hældes på rene skoldede flasker. Du kan sagtens komme en
pæn frisk kvist estragon i flasken for syns skyld.
Under
hele processen vendes glasset en gang dagligt.
TIPS:
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Åhhh... jeg kan huske at Føtex på et tidspunkt for 100'rede år siden, solgte estragon-eddike. jeg var SÅ solgt, brugte den til alt nærmest.
SvarSletOg jeg har jo ligesom en fransk estragon stående i kolonihaven.... :-D
Jamen så ved du hvad du skal bruge din estragon til :-P
SletDet er nemlig en vildt lækker eddike