Udover disse boller, hvori der er lidt kerner og groft mel, bagte jeg også de almindelige FØDSELSDAGSBOLLER.
Og som altid når jeg bager, benyttede jeg mig af min elskede køkkenhjælper Kenny Kenwood (køkkenmaskine). Det kan jeg så ikke mere, da han valgte af afgå ved døden i sidste uge. Manden har før repareret ham - givet ham en ny motor - men denne gang stod han ikke til at redde. Så nu skal jeg have fundet mig en ny medhjælper.
Saftige gulerodsboller.
Ca.
25 stk.
125
g. Smør
3
dl. Mælk
1
pk. Gær
1
tsk. Sukker
2
stk. Æg (M/L)
2
tsk. Salt
375
g. Gulerod
100
g. Solsikke kerner
150
g. Sigtemel
Ca.
1 kg. Hvedemel
Æg
– til pensling
PYNT:
Solsikke
kerner
Gulerødderne
skrælles og rives groft.
Æg
og sukker piskes skummende.
Smørret
smeltes og afkøles, så det er under lillefingervarmt – dette kan sagtens
gøres i microovnen.
Mælken
lunes i en gryde, til den er lillefingervarm, gæren opløses heri. Dette kommes
i røreskålen, sammen med gulerod, solsikke kerner, sigtemel, salt og smør røres
sammen. Æggemassen vendes i. Og tilslut tilsættes melet af 2 – 3 gange. Der
skal mel i til dejen, "kun" klister en smule. Dejen æltes godt sammen,
ca. 10 minutter, til den er glat og smidig.
Herefter
stilles den tildækket til hævning, et lunt sted, til den har den dobbelte
størrelse – det tager ca. 1 time.
Herefter
slås dejen ned og formes til boller. Jeg vejede mine af på 80 gram. De stilles
til efterhævning i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og
drysses med solsikke kerner.
Bages
ved 200o C i ca. 15 - 20 minutter.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min opskrift
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar