fredag den 27. januar 2017

Vanille budding

Under min læretid lærte jeg mange nye retter at kende. En af dem var budding - en ret vi aldrig har fået i mit barndomshjem.

Jeg husker tydeligt at når vi havde udportioneret ca. 500 portioner og gryden var tom, var det lidt hyggeligt og ret lækkert at prøvesmage den stadig lune budding 💗 Men var der en dessert tilovers efter at patienterne havde fået, smagte det nu osse ret godt med kirsebærsauce på toppen.

Vanille budding.
6 pers. á 150 g.
1 st. Vanille
7 ½ dl. Sødmælk
1 dl. Piskefløde
3 stk. Æggeblommer
6 spsk. Majsstivelse
3 spsk. Sukker

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. De kommes i en gryde sammen med den tomme vanillestang og mælken. Dette varmes op under svag varme til det koger.

I en stor skål piskes fløde, æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Når mælken koger, hældes den over i flødeblandingen, mens der piskes.

Blandingen hældes herefter tilbage i gryde. Her varmes den op til den tykner og bliver jævn, under konstant piskning.

Vanillestangen fjernes og buddingen kan nu enten portionsanrettes eller fordeles i en stor skål. Buddingen stilles på køl 3 – 4 timer for at afkøle.

Buddingen kan serveres med flødeskum & hakket mørk chokolade, KIRSEBÆRSAUCE, anden frugtsauce eller lige hvad du har lyst til.


TIPS: Har du fået mange ”fnuller” fra vanillestangen i din blanding, kan du hælde den gennem en sigte, når du alligevel skal hælde den tilbage i gryden efter du har blandet flødemassen og den kogende mælk.


SENSE pr. portion:
HF1+2: -
HF3: -
HF4: 1 spsk. Majsstivelse
FEDT: ¾x fløde, ½x æggeblomme = 1 ¼ spsk. fedt
DRESSING: -
MÆLK: 1 ¼ dl.
SMAG: Vanille, sukker


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.familiejournal.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: NØDDECRUNCH, KIRSEBÆRSAUCE eller anden frugtsauce
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar