Jeg husker tydeligt at når vi havde udportioneret ca. 500 portioner og gryden var tom, var det lidt hyggeligt og ret lækkert at prøvesmage den stadig lune budding 💗 Men var der en dessert tilovers efter at patienterne havde fået, smagte det nu osse ret godt med kirsebærsauce på toppen.
Vanille budding.
6
pers. á 150 g.
1
st. Vanille
7 ½ dl. Sødmælk
1 dl. Piskefløde
7 ½ dl. Sødmælk
1 dl. Piskefløde
3
stk. Æggeblommer
6 spsk. Majsstivelse
3 spsk. Sukker
6 spsk. Majsstivelse
3 spsk. Sukker
Vanillestangen
flækkes og kornene skrabes ud. De kommes i en gryde sammen med den tomme
vanillestang og mælken. Dette varmes op under svag varme til det koger.
I
en stor skål piskes fløde, æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Når
mælken koger, hældes den over i flødeblandingen, mens der piskes.
Blandingen
hældes herefter tilbage i gryde. Her varmes den op til den tykner og bliver jævn, under
konstant piskning.
Vanillestangen
fjernes og buddingen kan nu enten portionsanrettes eller fordeles i en stor
skål. Buddingen stilles på køl 3 – 4 timer for at afkøle.
Buddingen
kan serveres med flødeskum & hakket mørk chokolade, KIRSEBÆRSAUCE, anden
frugtsauce eller lige hvad du har lyst til.
TIPS:
Har du fået mange ”fnuller” fra vanillestangen i din blanding, kan du hælde den
gennem en sigte, når du alligevel skal hælde den tilbage i gryden efter du har
blandet flødemassen og den kogende mælk.
SENSE
pr. portion:
HF1+2:
-
HF3: -
HF4: 1 spsk. Majsstivelse
FEDT: ¾x fløde, ½x æggeblomme = 1 ¼ spsk. fedt
DRESSING: -
MÆLK: 1 ¼ dl.
SMAG: Vanille, sukker
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.familiejournal.dk
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: NØDDECRUNCH, KIRSEBÆRSAUCE eller anden frugtsauce
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar