fredag den 28. juni 2013

Lagkage med jordbærskum.

Det er jo sæson for danske jordbær lige og de smager jo fantastisk. Så hvorfor ikke finde noget at fejre og så prøve at lave denne lagkage.


Lagkage med jordbærskum.
8 per.
3 stk. Lagkagebunde, lyse - Se opskriften her
1 port. Kagecreme - se opskriften her
3/4 - 1 l. Piskefløde
6 - 8 spsk. Jordbærsyltetøj
500 g. Jordbær, tag lidt fra til pynt og resten hakkes groft
125 g. Makroner, knuste
Hasselnødder, fint hakket
Chokolade, fint hakket

Dagen før servering lægges kagen sammen.
Der piskes en ½ liter fløde til skum og den blandes sammen med kagecremen. Tilsæt 2 - 4 spsk. jordbærsyltetøj - alt efter smag. Og vend de grofthakkede jordbær forsigtigt i. Husk at tage ca. 2 dl. af jordbærskummet fra og gemme det til serveringsdagen.



En lagkagebund ligges på serveringsfadet og smøres med 2 spsk. syltetøj, herefter fordeles halvdelen af de knuste makroner ovenpå. Ovenpå dette fordeles halvdelen af jordbærskummet og endnu en bund lægges på toppen. Alt dette gentages endnu engang og der afsluttes med at fordele lidt jordbærskum på siden af kagen hele vejen rundt. Dette gør at flødeskummet på serveringsdagen kan hænge fast.
Herefter pakkes kagen godt ind, gerne i noget plastik og stilles på køl natten over.
 

På serveringsdagen piskes det sidste fløde til skum, og kommes i en sprøjtepose, gerne med en stjerneformet tyl i.
Der startes med at smøre den gemte jordbærskum på toppen. Herefter sprøjtes der fløde rundt langs kanten - Husk at flødeskummet lige skal op og "hæfte" fast på toppen så bliver den hængende.




 Kagen pyntes herefter med jordbær, hakkede nødder og chokolade.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar