fredag den 23. august 2013

Jeg er hooked.

Jeg er virkelig blevet hooked og muligvis også en smule afhængig af vores hjemmebagte rugbrød, så meget at vi endda har eksperimenteret lidt :O)

Og også valgt at vi "bare" skal have rugbrødsmadder, når Mobber kigger ud i morgen. Til alt held ved jeg, at hun elsker rugbrød. Og når vi så laver deller, koger lidt æg og rører en mayo så er den vist hjemme.


Gulerodsrugbrød.
2 stk.
50 g. Gær
3 dl. Vand (i blødsætning)
3 dl. Vand (til dejen)
1 liter Yoghurt naturel
200 g. Gulerod, revet
100 g. Solsikkekerner
100 g. Hørfrø
300 g. Rugkerner, skårede
300 g. Hvedekerner, knækkede
200 g. Fuldkornshvedemel
750 g. Rugmel
150 g. Hvedemel
25 g. Salt
Kulør

Rug- og hvedekerner sættes i blød i 3 dl. vand, i minimum 2 timer, men gerne natten over.

Gæren opløses i resten af vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst tilsættes kernerne, gulerod, salt og yoghurt og røres grundigt sammen. Herefter tilsættes melet og dejen æltes grundigt sammen. Der kan evt. tilsættes lidt kulør , for at få den mørke rugbrødsfarve. Dejen stilles til efterhævning i ca. 1 time.
Dejen slås ned og fordeles i 2 smurte brødforme, overfladerne glattes med lidt vand og drysses med lidt kerner, gryn eller birkes. Stilles til efterhævning i ca. 30 minutter.

Bages ved 200o C i ca. 75 minutter. Eller en kernetemperatur på 95o C.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar