Men jeg har været kreativ igen. Efter mit succesfulde forsøg med BEARNAISE KARTOFLERNE, er jeg åbenbart er gået i bearnaise-mode 😂
Det blev til en god og anderledes skinkestang. Den har en dejlig bearnaise smag, men det er virkelig vigtigt at du får trykket al væsken ud af spinaten. Det gjorde jeg nemlig ikke og der flød lidt væske ud under bagning.
Bearnaise skinkestang.
4 per.
1 rl. Butterdej - pizzadej eller tærtedej kan også bruges
500 g. Spinat – frosset
175 g. Skinke strimler
200 g. Flødeost – naturel
1 br. Bearnaisepulver – jeg brugte Knorr
1 spsk. Estragon – tørret
1 spsk. Estragon eddike – eller Bearnaise
essens
Salt
Peber
Æg – til pensling
Sesam – til pynt
Dagen
før servering:
Spinaten tages op fra frost og stilles
til optøning.
Serveringsdagen:
I en skål røres flødeost, estragon, eddike og
bearnaisepulver sammen. Spinaten trykkes fri for væske, det er vigtigt at få al
væsken ud. Det tilsættes sammen med skinkestrimlerne og fyldet røres kun lige sammen. Det smages til med
salt og peber.
Dejen pakkes ud (eller rulles ud til et stort
rektangel). Fyldet fordeles på midten og siderne pensles med sammenpisket æg.
De korte ender foldes ind over fyldet og bagefter foldes langsiderne ind over
hinanden.
Stangen vendes rundt og lægges på et stykke
bagepapir, med sammenfoldningen ned ad. Tilslut pensles den, drysses med sesam
og prikkes med en gaffel, så damp kan komme ud under bagning.
Bages ved 200O C i ca. 25 - 30
minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Ja, inden bagning
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Yderst vigtigt at få presset al væsken
ud af spinaten, da der skal tilsættes eddike. Min blev ikke vredet nok, så der
løb væske ud under bagning.
Yum - det kan kún være godt, det der.
SvarSletTak :-D den smager vildt godt
Slet