Chokolade og appelsin er en af de ting, der bare hører sammen - en af mine favorit smags-sammensætninger - mums.
Jeg har selvfølgelig før lavet udgaver med denne kombination, nemlig de lynhurtige SNITTER eller UDGAVEN med frisk appelsin. Men jeg har aldrig før prøvet en udgave med kandiseret appelsin. Den giver dejlige appelsinsmag, lidt ekstra bid og sødme. En ret lækker småkage.
Småkager med chokolade og kandiseret appelsin.
90 stk.
90 stk.
250 g. Smør - koldt
350 g. Hvedemel
2 tsk. Vanillesukker
180 g. Sukker
1 nip Salt
75 g. Mørk chokolade – ca. 55 %
100 g. Kandiseret appelsinskal
1 stk. Æg (S/M)
Chokoladen og appelsinen hakkes groft.
Mel, sukker, vanillesukker og salt blandes
sammen, smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen.
Chokolade og appelsin tilsættes, inden dejen samles med ægget. Er dejen ikke
samlet helt, kan du tilsætte en smule vand til det sker.
Dejen trilles i pølser med en diameter på 5
cm. De pakkes ind i en plastpose og lægges på køl, minimum et par timer, den
skal være helt fast, da den er svær at skæres ud.
Dejen skærs i ensartede skiver på 3 – 4 mm.,
og lægges på en papirbeklædt bageplade.
Bags ved 200o i ca. 10 - 11
minutter. De skal være let gyldne i kanten.
Herefter afkøles de på en bagerist og
opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Femina.dk
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar