onsdag den 22. april 2020

Skinkestang med porre

Jeg elsker en lækker skinkestang og vender ofte vender bare tilbage til den vi PLEJER. Den er også virkelig god, men nogle gange skal vi altså prøve nye ting. 

Så en dag, da jeg havde lyst til porretærte, men ingen æg havde i huset, kom dagens opskrift under udvikling. Jeg kom i tanke om, at jeg på et tidspunkt have lavet nogle langtidssimret porre, der blev SÅ gode - søde og bløde. Så dem tog jeg UDGANGSPUNKT i 😍 


Skinkestang med porre.
Ca. 4 per.
1 rl. Butterdej - fersk
900 g. Porre
175 g. Skinke strimler
200 g.  Flødeost – neutral
2 spsk. Dijonsennep
Salt
Peber
Sukker
Olie – til stegning
Æg – til pensling
Sesam – til pynt

Porrerne skæres i tynde skiver og skylles godt. De tørres i et rent viskestykke.

Olien varmes op på en pande og porrerne tilsættes. Der skrues ned på svag varme. De skal nu småsimre til de bliver bløde og søde, det kan sagtens tage en halv times tid – de må bare ikke blive mørke, så rør gerne rundt i dem indimellem. Herefter hældes de i en sigte, som stilles ovenpå en skål, så evt. væske kan løbe fra, imens de stilles på køl, til de er helt kolde. Det kan med fordel gøres klar dagen før servering.

Når porrerne er afkølet, trykkes fri for væske, inden de kommes i en skål, sammen med flødeost, skinke og sennep. Det vendes sammen og smages til med salt, peber og sukker.


Dejen pakkes ud (eller rulles ud til et stort rektangel). Fyldet fordeles på midten og siderne pensles med sammenpisket æg. De korte ender foldes ind over fyldet og bagefter foldes langsiderne ind over hinanden.

Stangen vendes rundt og lægges på et stykke bagepapir, med sammenfoldningen ned ad. Den pensles den og prikkes med en gaffel, så damp kan komme ud under bagning. Tilslut drysses der med sesam.

Bages ved 200o C i ca. 25 - 30 minutter, til den er gylden.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Ja rå
SERVERES MED: Salat og evt. brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Inspireret af en porretærte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar