Og med den varme vi har haft de sidste dage, er det jo helt optimalt at lave hjemmelavet is.
Jeg fandt min gamle yndlingsopskrift på parfait, som jeg troede aldrig ville kunne findes igen, så is blev der lavet :O)
Vi lavede blandt andet denne lakrids is. Min første hjemmelavede af slagsen. Og hvorfor har jeg dog ikke gjort det noget før, for det er ikke mindre end verdens bedste lakrids is. MEGET bedre end dem man kan købe i butikkerne.
Lakrids parfait serveret med årets solbær høst :O)) |
Lakrids
parfait.
4 per.
1 port. Grundopskrift på parfait - se opskriften her
2 spsk. Lakridspulver
Følg grundopskriften på
parfaiten. Tilsæt lakridspulveret til æggeblandingen, sammen med mælken.
Herefter piskes fløden til en blød
skum og vendes sammen med æggeblandingen. Smag parfaiten til,
om den evt. skal have mere lakridssmag.
Parfaiten skal nu på frost.
Enten i en ismaskine, men kan også sagtens indfryses i en form direkte i
fryseren. I så fald skal der røres, i isen hver halve time, for at undgå den
krystalliserer.
Ud over denne lakrids parfait, lavede vi også:
Og kokosparfait. Men den kommer der ingen opskrift på denne gang, den blev ikke god. Den smagte ikke nok af kokos og krystalliserede også. Så den opskrift er kasseret. Men Manden elsker kokos is, så vi finder nok en god opskrift på et tidspunkt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar