torsdag den 5. september 2019

Bananboller med havregrød

Brune bananer der ligger ensomme tilbage i frugtkurven, kender vi vist alle. De gange jeg ikke orker at bage kage (!! ja det sker altså 😇 ) så ryger de altså i fryseren, men det er jo altså osse begrænsninger for hvad der kan smides deri - de skal jo osse bruges.

Derfor får du idag mit bud på en morgenbolle med banan i. Banansmagen er ikke voldsom, så ønsker du en "dessert" bolle, kan du blot tilsætte mere banan (husk at melmængden så skal øges også), lidt mere sukker og måske en smule hakket mørk chokolade....mums 💗

Har du mange bananer har jeg mange forslag til brug af dem: BANANKAGE UDEN SUKKER & MEL, KRYDRET BANANKAGE, SVAMPET BANANKAGE, BANANBRØDSNACKSTÆNGER


Bananboller med havregrød.
Ca.  25 stk.
GRØD:
50 g. Havregryn
2 dl. Vand

YDERLIGERE:
300 g. Banan – vægt uden skræl
5 dl. Vand - koldt
2 tsk. Sukker
2 tsk. Salt
½ dl. Olie – jeg brugte raps
1 pk. Gær
200 g. Sigtemel
Ca. 1250 g. Hvedemel

Æg – til pensling
Birkes – til pynt

Start med grøden:
Havregryn og vand koges kommes i en gryde og koges op under omrøring.

Grøden kommes i røreskålen og det kolde vand tilsættes, så skulle du gerne ende ud med en temperatur, der er er lillefingervarm.

Bananerne moses og tilsættes sammen med sukker, salt, olie og sigtemelet, og røres ensartet.

Herefter smuldres gæren i og røres ud i dejen. Hvedemelet tilsættes af flere gange, det er ikke sikkert det hele skal i. Og dejen må gerne klistre en smule.

Dejen æltes i ca. 10 minutter, hvorefter den tages ud på et meldrysset bord. Den vejes af i portioner på 100 gram og virkes op til boller. De sættes på en papirbeklædt bageplade.

De dækkes til med et viskestykke og kommes ind i en ny frisk affaldssæk, som lukkes til og pladerne stilles til hævning et lunt sted i 2 – til 2 ½ time alt efter, hvor varmt der er i rummet.

Når de er færdighævet tages de ud af poserne (de kan godt genbruges, men er der em på indersiden fra bollerne, skal de lige vendes med vrangsiden ud, så den kan fordampe) De pensles med sammenpiskes æg og drysses med birkes.

Begge plader stilles ind i en forarmet ovn på 225o. Herefter sænkes temperaturen til 200o og de bages i ca. 20 - 25 minutter. De skal lyde hule i bunden, når du banker på dem.

De flyttes til en bagerist og afkøles.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: En rest havregrød kan sagtens bruges, du skal bruge 250 gram færdig grød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar