Derfor får du idag mit bud på en morgenbolle med banan i. Banansmagen er ikke voldsom, så ønsker du en "dessert" bolle, kan du blot tilsætte mere banan (husk at melmængden så skal øges også), lidt mere sukker og måske en smule hakket mørk chokolade....mums 💗
Har du mange bananer har jeg mange forslag til brug af dem: BANANKAGE UDEN SUKKER & MEL, KRYDRET BANANKAGE, SVAMPET BANANKAGE, BANANBRØD & SNACKSTÆNGER
Bananboller med havregrød.
Ca. 25
stk.
GRØD:
50 g. Havregryn
2 dl. Vand
YDERLIGERE:
300 g. Banan – vægt uden skræl
5 dl. Vand - koldt
2 tsk. Sukker
2 tsk. Salt
½ dl. Olie – jeg brugte raps
1 pk. Gær
1 pk. Gær
200 g. Sigtemel
Ca. 1250 g. Hvedemel
Æg – til pensling
Birkes – til pynt
Start
med grøden:
Havregryn og vand koges kommes i en gryde og
koges op under omrøring.
Grøden kommes i røreskålen og det kolde vand
tilsættes, så skulle du gerne ende ud med en temperatur, der er er
lillefingervarm.
Bananerne moses og tilsættes sammen med sukker,
salt, olie og sigtemelet, og røres ensartet.
Herefter smuldres gæren i og røres ud i
dejen. Hvedemelet tilsættes af flere gange, det er ikke sikkert det hele skal
i. Og dejen må gerne klistre en smule.
Dejen æltes i ca. 10 minutter, hvorefter den
tages ud på et meldrysset bord. Den vejes af i portioner på 100 gram og virkes
op til boller. De sættes på en papirbeklædt bageplade.
De dækkes til med et viskestykke og kommes
ind i en ny frisk affaldssæk, som lukkes til og pladerne stilles til hævning et
lunt sted i 2 – til 2 ½ time alt efter, hvor varmt der er i rummet.
Når de er færdighævet tages de ud af poserne
(de kan godt genbruges, men er der em på indersiden fra bollerne, skal de lige
vendes med vrangsiden ud, så den kan fordampe) De pensles med sammenpiskes æg og drysses med birkes.
Begge plader stilles ind i en forarmet ovn på
225o. Herefter sænkes temperaturen til 200o og de bages i
ca. 20 - 25 minutter. De skal lyde hule i bunden, når du banker på dem.
De flyttes til en bagerist og afkøles.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: En
rest havregrød kan sagtens bruges, du skal bruge 250 gram færdig grød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar