søndag den 12. oktober 2014

Fryseren er fuld og samvittigheden god

Lørdagen stod på produktion af mad til fryseren, for at mindske madspild.

Hvad betyder det, vil du helt sikkert spørge.

Jo ser du. Manden arbejder jo på en kagefabrik, hvor de også laver tærter, både mad- og frugttærter. 
Hver anden uge, når han har aftenvagt og de lukker ned om fredagen for at holde weekend, bliver de sidste rester dej, æggemasse og evt. cremer kasseret. Disse ting må medarbejderne gerne tage med hjem af, til egen forbrug selvfølgelig. 
Han har jo sammen holdning som jeg - vi hader at smide mad ud. Så da drengene og jeg hentede ham i fredags, kom han ud med armene fulde: Der var ubagte tærtebunde i folieforme, mørdej og færdigblandet æggemasse.

Så lørdag formiddag handlede vi et par småting ind og så blev der lavet tærter. Tror vi talte sammen at der til små 14 måltider, en æbletærte og resten af æggemassen blev scramblet, til morgenmad  og så får hundende resten.

Derfor har der været lidt tærte-spam på bloggen idag :-D 
Vi fik lavet LØGTÆRTER MED PØLSER, TACOTRÆTE, spinattærten du ser herunder og resten af mørdejen, som jeg NÆGTEDE at smide ud, bare fordi jeg var løbet tør for tærteforme, blev til en NYFORTOLKNING af SKINKESTANGENSkinkestangen spiser vi idag og resten er frosset ned til nem mad andre dage. 

Synes du det var et godt initiativ af Manden at hjælpe en smule med at formindske madspildet ???

Spinattærte med feta & tomat.
4 per.
1 port. Tærtedej
200 g. Spinat, optøet
200 g. Feta, i tern
3 stk. Æg
2 dl. Fløde
Salt
Peber

Tærtedejen lægges i en smurt tærteform (ca. 25 cm. i diameter)
Spinaten trykkes fri for væske og kommes i bunden tærten. Tomaterne og feta fordeles ovenpå.
Æg og fløde piskes sammen, krydres med salt og peber og hældes over fyldet. Æggemassen skal lige netop dække fyldet, så alt efter hvor stor din form er, kan det være at du bliver nød til at piske lidt mere æggemasse sammen.

Bages ved 200o i ca. 35 – 40 minutter.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Fløden kan skiftes ud med mælk eller hytteost

2 kommentarer:

  1. Hej søde Låvise

    Min kæreste... tør simpelthen ikke smide noget ud, andet hvis det er grønt og har fået hår :-D Og så er det ligefør, han spørger om lov alligevel. Jeg har kendt ham lidt over 6 år... og opdraget ham godt, selvom det tog tid:-D Han følger nu min tankegang 100%

    Gid han arbejdede et sted, som din mand... men han er vinduespudser og får "kun" vareprøver med hjem :-D Hvilket heller ikke er til at kimse af.

    Sejt når også manden er indblandet i "Stop spild af mad"

    Knus Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahahaha Pia hvor er det fedt at du har fået omvendt ham :-D

      Vareprøver er da heller ikke at kimse af, så prøver man da nogle gange nye ting som man ellers ikke ville have opdaget ikk

      Knus

      Slet