onsdag den 11. januar 2017

Proteinklatkager

Idag får du en undskyldning for snart at lave risengrød til din familie igen - hvis altså du behøves sådan en 😇 

Lav endelig rigeligt for grøden kan sagens fryses ned. Så har du nem tilgang til en omgang grød når du pludselig får en blændende lyst til disse klatkager igen og den kommer det lover jeg dig. De smager FANTASTISK og mætter helt ubeskriveligt osse. Jeg spiste dem med rabarberkompot og NØDDECRUNCH til.

Kort før jul så jeg at denne opskrift var blevet slået på "Sense - slank med fornuft"s Facebook SIDE. Jeg var ikke i tvivl - de MÅTTE simpelthen prøves i januar måned, når kostomlægningen skulle igang. Så "tilfældigvis" blev der lavet for meget RISENGRØD til årets RISALAMANDE og det overskydende blev frosset ned i 600 grams poser - så er der til nem morgenmad nogle gange.

Proteinklatkager.
Ca. 16 stk. = 4 per.
600 g. RISENGRØD
4 spsk. Sukrin – eller andet sødemiddel
1 tsk. Kardemomme
1 st. Vanille
4 spsk. Kartoffelmel
4 stk. Æg (M/L)
300 g. Hytteost 4.5 %
Olie til stegning - jeg brugte kokosolie

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i Sukrinen for at skille dem ad.

Risengrøden røres sammen med ”vanillesukrin”, kardemomme, kartoffelmel, æg og hytteost til det får en ensartede konsistens.

En pande varmes op, lidt olie kommes på og der kommes ca. ¾ dl. dej på til hver klat. De steges 3 – 4 minutter på hver side - de skal vendes forsigtigt så de ikke går i stykker.


SENSE pr. portion:
HF1+2: -
HF3: Æg, hytteost
HF4: Grødris, kartoffelmel
FEDT: olie til stegning
DRESSING: -
MÆLK: I grøden
SMAG: Kardemomme, vanille, sukrin


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.facebook.com/senseslankmedfornuft
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: NØDDECRUNCH, rabarberkompot
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar