lørdag den 18. januar 2020

Fastelavnsboller med flødecreme & hindbær

Sidste weekend, spurgte jeg på min FACEBOOK side, om det var for tidligt at blogge om fastelavnsboller - alle var enige om, at det var det ikke. 

Derfor får du idag, en nem måde selv at lave en wiener-fastelavnsbolle på. Den er helt klassisk med flødecreme og hindbærmarmelade - som den fra bageren, bare billigere og faktisk osse ret nemt.
Orker du ikke selv at lave kagecremen, så køber du bare en af dem på brev og følger vejledningen derpå. Tilslut når den er færdig, følger du bare igen min opskrift og vender den sammen med flødeskum, så har du flødecreme.

Tidligere har jeg lavet andre fastelavnsboller også, har du lyst kan du her se den svenske SEMLOR, GÆRBOLLEN MED CREME eller den af HJEMMELAVET WINERDEJ


Fastelavnsboller med flødecreme & hindbær.
4 stk.
1 pk. ”Bag selv” fastelavnsboller fra METTE MUNK

FLØDECREME:
1 stk. Æg (M/L)
15 g. Sukker
½ st. Vanille
7 g. Maizena
1 dl. Mælk

1 dl. Piskefløde

YDERLIGERE:
3 dl. Piskefløde

GLASUR:
50 g. Flormelis
5 g. Rød frugtfarve
5 g. Vand

PYNT:
Sukkerstjerner

Først fastelavnsbollerne:
De bages efter anvisningen på emballagen. De afkøles til de er helt kolde.

Og så til vanillecremen:
Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Æg, sukker, vanillesukker og den tomme vanillestang kommes i en gryde og piskes sammen. Mælk og maizena tilsættes og piskes ud i æggeblandingen.

Blandingen bringes langsomt i kog under konstant piskning. Når den når kogepunktet, skal den koges igennem til den bliver tyk – stadig under piskning – det tager et øjeblik.

Herefter hældes cremen over i en beholder med stor overflade, dette gør at cremen nedkøles hurtigere. Husk at fjerne den tomme vanillestang.

Cremen dækkes til med husholdningsfilm. Filmen skal lægges helt ned på den varme overflade, så dannes der ikke kondens eller at den "trækker skind". Herefter afkøles cremen.

Klargøring af fyld og pynt:
Husholdningsfilmen fjernes på vanillecremen og den piskes let igennem.

Alle 4 dl. fløde piskes til en stiv skum. Herefter tages 100 gram fra, som vendes sammen med vanillecremen og kommes i en sprøjtepose.

Den resterende piskefløde kommes også i en sprøjtepose med en stjernetyl i, den skal have et stor diameter så bliver pynten pænest (jeg brugte en der var for lille)

Til glasuren sigtes flormelissen i en lille skål, hvorefter frugtfarven tilsættes og bagefter vandet dråbevis, til glasuren bliver blank og tyk.

Samling af fastelavnsbollerne:
Toppene på fastelavnsbollerne klippes løse og tages forsigtigt af. Bunden placeres på serveringsfadet.

En ring af flødeskum sprøjtes rund langs kanten på bunden, så der bliver et hul i midten. Oven på denne flødeskums-ring sprøjtes endnu et lag.


I hvert hul kommes der to teskefulde hindbærsylt, hvorefter flødecremen sprøjtes ovenpå.

Lågene lægges på og glasuren fordeles herpå og der drysses med sukkerstjerner.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: En pulver-vanillecreme kan sagtens bruges i stedet for den hjemmelavet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar