søndag den 29. marts 2015

Bløde kanelsnegle

Jeg har været syg hele sidste uge. Den har stået på feber, ond i i hals, hoved, øre - bare generelt ondt hele kroppen. Jeg ved jo godt at det er min krop der siger fra og at den er i allerhøjeste stressberedskab med alle de nye ting der er sket, de sidste par uger. 

Jeg har ikke lavet meget andet end at sove, læse og se tv. Og fablet om kanelsnegle :-D Åbenbart så meget at Manden tilsidst gik i køkkenet og bagte disse til mig, virkelig sødt af ham.

Kanelsnegle.
24 stk.
DEJ:
4 dl. Mælk
60 g. Smør
1 pk. Gær
60 g. Sukker
1 tsk. Salt
Ca. 600 g. Hvedemel

REMONCE:
200 g. Smør
300 g. Farin
2 spsk. Kanel, stødt

Halvdelen af mælken og al smørret lunes i en lille gryde. Den anden halvdel af mælken bruges til at temperere med, så mælkeblandingen ender ud med at være lillefingervarm.

Gæren opløses i den lune mælk. Herefter tilsættes salt, sukker og mel. Melet skal tilsættes af 2 – 3 gange, da det ikke er sikkert at dejen kan absorbere hele mængden. Den må godt ende ud med at være en smule klistret. 

Dejen æltes godt igennem, dækkes til med et fugtigt viskestykke og stille til hævning et lunt sted en times tid.

Imens vejes ingredienserne til remoncen af og røres sammen.

Herefter slås dejen ned og rulles ud på et meldrysset bord, til den har en tykkelse på ca. ½ cm. Remoncen smøres på, undtagen ca. 2 cm. fra "lukkekanten". 


Dejen rulles sammen fra den brede ende. Når den er rulles sammen til en pølse, skal den rulles frem og tilbage et par gange, så den bliver "fast" og jævn.


Skær rullen i ensartede skiver, ca. 1 ½ . 2 cm. tykke, som stilles på en papirbeklædt bageplade. Den yderste snip af dejen bøjes ind under kagen. Sneglen trykkes flade med et par finger eller en paletkniv dyppet i mel. 


Sneglene hæver tildækket i 30 minutter, inden at de pensles med sammenpisket æg.


Bages ved 200o i ca. 15 minutter, hvis de bages enkeltvis. 

Men hvis de stilles på bagepladen så de ”vokser” sammen, skal de bages 20 – 25 minutter.





INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cafe WG
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 21. marts 2015

Peanutbutter cookies

Indimellem sker det for os alle, at tingene ikke rigtig vil som vi vil. 

Det sker altså osse for mig nogen gange i køkkenet. Og jeg indrømmer gerne når jeg har lavet en brøler. Og det gjorde jeg sidste weekend da vi bagte kagen til denne uge. Den røg direkte i skraldespanden. Noget rigtig øv, men det sker heldigvis sjældent at noget bliver smidt ud herhjemme, for vi forsøger at tænke det ind i andre projekter. Men den der kage den kunne simpelthen ikke reddes eller bruges til noget. 

Nå, men istedet vidste jeg at der stod et halvt glas peanutbutter i køleskabet og var en slat saltede peanuts i skuffen, så blev det til småkager istedet og jeg elsker småkager :-D


Peanutbutter cookies.
Ca. 50 stk.
200 g. Peanutbutter
100 g. Smør
100 g. Farin
100 g Sukker
1 stk. Æg (L)
3 spsk. Mælk
1 tsk. Vanillesukker
200 g. Hvedemel
½ tsk. Bagepulver
½ tsk. Natron
75 g. Saltede peanuts

PYNT:
Saltede peanuts

Peanutbutter, smør, farin og sukker piskes sammen. Æg og mælk tilsættes. I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron og vanillesukker. Dette røres i dejen sammen med de saltede peanuts.

Dejen vejes af på 15 gram stykker, formes til kugler og lægges på en papirbeklæde bageplade med god plads mellem hver. Jeg havde ca. 20 stk. på en plade.

Hver kugle gives et tryk med en gaffel så de bliver flade. Herefter kan de evt. pyntes med lidt ekstra saltede peanuts. Det blev mine ikke, jeg var løbet tør :-)

Bages ved 200o i ca. 12 – 14 minutter til de er gyldne. De afkøles og opbevares i en lufttæt beholder.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.hjemmet.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 19. marts 2015

Kornsalat med rødbede

I fredags stoppede jeg i praktik i Kantinen, hvor jeg har været i arbejdsprøvning de sidste 4 ½ måned.
Puuuhhh, hvor er tiden bare bare fløjet afsted.

Katrine havde lavet den sødeste gave til mig. Nemlig en mappe med en masse af opskrifterne dernede fra og tilføjet også en masse andre lækkerier fra hendes eget arkiv. Jeg blev så rørt at jeg lige måtte knibe en lille tåre. Nu har den fået plads på min elskede tallerkenrække, blandt nogle af mine andre favorit kogebøger :-)

I mandags startede jeg i min anden praktikperiode. Det har ikke været nemt at finde et sted, men valget faldt tilslut på Værkstedet i samme hus som Kantinen ligger.




Kornsalat med rødbede.
4 per.
250 g. Korn – jeg brugte perlebyg
400 g. Rødbede
25 g. Persille
150 g. Feta, i tern

DRESSING:
4 spsk. Citron, saft fra
1 spsk. Hvid balsamico eddike
2 – 3 spsk. Akacie honning
3 spsk. Rapsolie
Salt
Peber

Bund og top skæres af rødbederne og de kogtes til de er møre. Herefter hældes der koldt vand over, så de får et chok, så er skrællen lige til at smutte af. Herefter afkøles de.
Kornene koges efter anvisningen på pakken i saltet vand, herefter afkøles de. Persilles skylles og hakkes.

Rødbederne skæres i små tern på ca. ½ x ½ cm. De vendes sammen med kornene, persille og feta.

Alle ingredienserne til dressingen røres sammen, smages til og vendes i dressingen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cafè WG
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: FRIKADELLER med lidt hvidløg tilsat til farsen.
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 15. marts 2015

Lag-i-lag-crumble med rabarber

Weekend er jo lig med weekendguf her på bloggen. Denne gang bliver det til en lækker søndagskage med smulderdej. 
Det er vist ingen hemmelighed at jeg har en forkærlighed for crumblekager, der findes nemlig allerede et par udgaver herinde. Men de er alle med forskellige toppinger. Du får da lige et par link, så du kan se om du finder nogle af dem interesante ;-)

- NEKTARINCRUMBLE - en klassisk crumbledej
- BLÅBÆR/PÆRE MED MYSLICRUMBLE 
- BLOMMER MED VANILLEKRANSECRUMBLE 
- ÆBLEGRØD MED HAVREGRYNSCRUMBLE
- ÆBLEKAGE MED RUGBRØDSCRUMBLE


Jeg har endelig fået ryddet op og afrimet min fryser. Og den indeholdt selvfølgelig mere end jeg havde regnet med, så nu er der lavet lister, så alt kan blive brugt. Nu ved du så hvorfor weekendguffet de næste (mange ???) weekender kommer til at indeholde frugter eller bær :-D 
Der skal simpelthen ryddes ud, så der er plads til nye forsyninger lige om lidt.
Derfor har jeg osse brugt rabarber fra frost til denne kage. Det kan godt lade sig gøre, du skal bare tø dem først, kassere væsken og duppe dem, inden du vender dem sammen med sukkeret.


Lag-i-lag-crumble med rabarber.
Ca. 10 port.
DEJ:
375 g. Hvedemel
190 g. Sukker
2 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Bagepulver
150 g. Smør
2 stk. Æggeblommer
75 g. Mandler

FYLD:
500 g. Rabarber
100 g. Sukker

Mel, sukker, vanillesukker, bagepulver, smør og æggeblommer røres sammen til en smulderet dej. Lidt over halvdelen fordeles i en smurt springform (24 cm. i diameter)

Bages ved 175o i ca. 25 minutter. Og afkøles herefter.

Rabarberne skylles, duppes tørre og skæres i stykker på ca. 1 cm. De vendes sammen med sukkeret og fordeles på den bagte bund. Resten af den rå dej tilsættes grofthakkede mandler, hvorefter den fordeles ovenpå rabarberne.

Bages ved 175o i ca. 25 – 30 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Bogen: ”Bagning” – NGV
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Cremefraiche, vanilleis
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

lørdag den 7. marts 2015

Rugbrødslagkage med syrlig hindbærskum

Kender du rugbrødslagkagen ???

Det gjorde jeg ikke, eller ihvertfald havde jeg ikke smagt en, før for en lille måneds tid siden. Der var den nemlig "ugens kage" i kantinen, hvor jeg er i praktik. Den var så saftig og lækker at jeg simpelthen måtte afprøve og servere den her i Casa Fangel.

Der findes et hav af udgaver i opskrift-verdenen, men denne version passede mit temperament bedst - blandt andet fordi der er et forholdsvis stort indhold af rugbrød i. 
Og er du ikke til hindbærskum, kan du jo sagtens skifte dem ud med jordbær, brombær eller hvad du lige har lyst til. Bare skummet bliver en smule syrligt, det synes jeg passer bedst til den sødme der er i bunden.


OBS: Bruger du hindbær fra en frosne dagligvarebutik anbefales det at du koger dem op i et minut og hvorefter de afkøles inden brug, for at undgå evt. NOROVIRUS


Rugbrødslagkage med hindbærskum.
Ca. 10 per.
BUNDE:
6 stk. Æg
150 g. Rørsukker
200 g. Rugbrød
1 spsk. Kartoffelmel
2 tsk. Bagepulver
50 g. Hasselnødder

FYLD:
½ l. Piskefløde
300 g. Hindbær – fra frost
40 g. Flormelis

PYNT:
75 g. Chokolade, mørk
Flormelis


DAGEN FØR:
Bærerne tages op fra frost.

PÅ SERVERINGSDAGEN:
Æggene deles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive. Og i en anden skål piskes blommer og sukker lyst og luftigt.

Rugbrødet blendes fint og nødderne hakkes groft. Disse blandes sammen med kartoffelmel og bagepulver, som vendes i sukker og æggeblomme-blandingen. Herefter foldes hviderne forsigtigt i dejen.

Den kommes i en springform (24 cm. i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir og kanterne smurt.

Bages ved 180o i ca. 45 minutter, hvorefter den afkøles.


Når bundene er helt kolde, deles de i 2. Fløden piskes til en stiv skum.
Hindbærerne moses med en gaffel og vendes i føden, sammen med flormelis. Hindbærskummet fordeles på den ene bund og toppen lægges ovenpå.

Lagkagen pyntes først med lidt flormelis, dette fordeles nemmest ved at bruge en fin sigte. Herefter smeltes chokoladen, som kommes i en lille sprøjtepose og chokoladen fordeles over hele overfladen.


TIPS: Bundene kan godt bages dagen før servering, men kagen bliver bedst hvis den bliver lagt sammen, den dag den skal spises.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.soendag.dk
FRYSEEGNET: Bundene er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 1. marts 2015

Weekendguf: makronkage med rabarber

Efter en meget stille uge her fra, kommer her weekendkagen lidt forsinket, men du kan sagten nå at bage den til eftermiddagskaffen idag.

Og hvis du som jeg, er begyndt at tænkte på at rydde ud i fryserens frugter og bær, så der kan være plads til sommerens nye forsyninger, så er denne kage lige noget for dig. 
Jeg valgte at bruge rabarber men du kan sagten bruge lige hvad du har lyst til. Det eneste er, at kage er temmelig sød, så et syrligt bær vil gøre den godt. Jeg lod mine rabarber optø en smule og kasserede det overskudende væske, så kage ikke ville blive alt for smattet.

Jeg har hentet inspiration hos MADEN I MIT LIV


Makronkage med rabarber.
Ca. 10 stk.
4 stk. Æggehvider (fra L æg)
50 g. Sukker
2 tsk. Vanillesukker
125 g. Smør
50 g. Hvedemel
225 g. Makroner
300 g. Rabarber

Smørret smeltes og afkøles. Makronerne knuses.

Æggehviderne piskes stive, hvorefter sukker og vanillesukker tilsættes og massen piskes til en stiv marenge.

I en anden skål blandes den smeltede afkølede smør sammen med mel og makroner. Rabarberne skæres i stykker på ca. 1 cm og vendes forsigtigt i, sammen med marengs massen.

Dejen kommes i en smurt springform (24 cm. i diameter)

Bages ved 180oca. 1 time.

Serveres med cremefraiche til. Velbekomme




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.madenimitliv.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Cremefraiche
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Brug gerne andre slags frugt og bær