Jeg har ikke lavet meget andet end at sove, læse og se tv. Og fablet om kanelsnegle :-D Åbenbart så meget at Manden tilsidst gik i køkkenet og bagte disse til mig, virkelig sødt af ham.
Kanelsnegle.
24 stk.
DEJ:
4 dl. Mælk
60 g. Smør
1 pk. Gær
60 g. Sukker
1 tsk. Salt
Ca. 600 g. Hvedemel
REMONCE:
200 g. Smør
300 g. Farin
2 spsk. Kanel, stødt
Halvdelen af mælken og al smørret lunes i en
lille gryde. Den anden halvdel af mælken bruges til at temperere med, så
mælkeblandingen ender ud med at være lillefingervarm.
Gæren opløses i den lune mælk. Herefter tilsættes salt, sukker og mel. Melet skal tilsættes af 2 – 3 gange, da det ikke er sikkert at dejen kan absorbere hele mængden. Den må godt ende ud med at være en smule klistret.
Dejen æltes godt igennem, dækkes til med et fugtigt viskestykke og stille til hævning et lunt sted en times tid.
Imens vejes ingredienserne til remoncen af og
røres sammen.
Herefter slås dejen ned og rulles ud på et
meldrysset bord, til den har en tykkelse på ca. ½ cm. Remoncen smøres på, undtagen
ca. 2 cm. fra "lukkekanten".
Dejen rulles sammen fra den brede ende. Når den er rulles sammen til en pølse, skal den rulles frem og tilbage et par gange, så den bliver "fast" og jævn.
Skær rullen i ensartede skiver, ca. 1 ½ . 2 cm. tykke, som stilles på en papirbeklædt bageplade. Den yderste snip af dejen bøjes ind under kagen. Sneglen trykkes flade med et par finger eller en paletkniv dyppet i mel.
Sneglene hæver tildækket i 30 minutter, inden at de pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 200o i ca. 15 minutter, hvis de bages enkeltvis.
Men hvis de stilles på bagepladen så de ”vokser” sammen, skal de bages 20 – 25 minutter.
Men hvis de stilles på bagepladen så de ”vokser” sammen, skal de bages 20 – 25 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cafe WG
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -