søndag den 5. januar 2020

Mest læste i 2019

Godt nytår!

Håber du har haft en dejlig jul og er kommet godt ind i det nye år også. Vi havde en stille og rolig jul hjemme, kun Manden, dyrebørnene og mig. Men vi fik dejlig mad. LANGTIDSTEGT FLÆSKESTEG, medister, RØDKÅL, BRUNEDE KARTOFLER, julesovs og selvfølgelig RISALAMANDE. Og som noget nyt fik vi kold hindbærsauce til vores dessert - mums, det er virklig lækkert, hvis man ikke er til kirsebærsaucen. Du skal nok få opskriften, inden næste jul 💗

Nytår hos os, er bare en dag der skal overståes. Watson kan ikke lide det, han forstår ikke hvad der sker og gør hver gang det larmer. 

Formiddagen begyndte med afslapning og så en god og lang tur i hundeskoven med Eddie og Watson. Hjemme igen stod den på hygge og forberedelse af vores mad, som var højtbelagt smørrebrød og citronfromage til dessert. Så ud en god tur med hundene igen, hjem og hygge med Dronningens nytårstale, mad og flimmerkasse. 

Vi gik faktisk rimelig tidligt i seng, inden det helt store brageri begyndte. Vi tændte radioen i soveværelset, skruede op og lagde os til at sove. Og da klokken blev 24, opdagede hverken Watson eller Eddie at det larmede udenfor - Ejnar er total cool og siger intet. Men det var jo fantastisk, at de to store drenge var ligeglade og bare sov sig fra det hele - at det så var mærkeligt at sove, eller forsøge at sove til rimelig høj musik, er en anden siden af sagen 😆

Sidste år lavede jeg ikke et "mest læste 2018" indlæg, da jeg ikke havde skrevet ret mange indlæg, men det skal du da ikke snydes for i år.


Så vi starter ud med 10. pladsen, her finder du en hverdags-klassiker i nye og endnu nemmere klæder, nemlig gratineret frikadelle i fad. De gør lige madlavningen lidt hurtigere, for imens den er i ovnen, kan du nå at lave tilbehøret - genialt ikk??



Ved 9. pladsen skal vi en tur i det søde køkken, det er nemlig en dejlig æbletærte med mazarin, nødder & karamel. Det var da et oplagt emne til aftenkaffen, specielt hvis du stadig ligger inde med marcipan og måske nødder fra julen:



8. pladsen går til Kokosmakronerne, som faktisk er en fra årets julekalender Så ret godt gået allerede at komme på listen med de mest læste opskrifter. Men nu er kokosmakroner nu osse ret lækre 😋:



I 7. pladsens opskrift er i vi STOP-MADSPILDs hjørnet med Bananboller med havregrød. Overmodne bananer og en rest havregrød, er noget de fleste kender til at have. Og da januar for mange betyder mindre sukker og søde sager, så har du her en sund mulighed for at bruge begge del samtidig:



6. pladsen får du opskriften på de skønneste rabarberris. De blev tilovers efter at Watson var på skånekost et par dage og jeg stod tilbage med en pænt portion kogte ris. Du kan også læse i indlægget, hvorfor Watson IKKE får serveret kogte ris mere 😆:



Disse lækre marcipan småkager, finder du på 5. pladsen. En simpel, men skøn småkage med marcipan. De er nemme at lave, smager dejligt, men er en lidt mild kage. Derfor vil jeg næste gang jeg bager dem, tilføje lidt ekstra smag, enten i form af ekstra mandler, mandelaroma eller lidt vanille 💗:



4. pladsen er en fornyelse af flødekartoflerne, nemlig bearnaise kartofler i fad. God hverdagsmad, men bestemt også dejlig gæstemad, der kan laves i forvejen og passer sig selv i ovnen, imens du hygger om dine gæster 💗:



3. pladsen har vi en skøn sommerdessert. Åhhh, nu glæder jeg mig til at rabarberne og ikke mindst de danske jordbær dukker op, så vil jeg igen lave denne skønne chokoladekage med rabarberskum:



2. pladsen er en nyfortolkning af en gammeldaws æblekage, pakket ind i pandekager, ikke nogen dårlig kombination - siger det bare 😇 Det er en af de kager du kan forberede i dagene op til den skal serveres og så blot samle den på dagen. Du ved, at jeg elsker sådanne opskrifter 💗 
Her finder du pandekage-lagkage med makroner, æbler & flødeskum:



1. pladsen er en fornyelse af enhver børnefamilies favorit, bolognese. Egentlig kunne den bare trylles om til anden dagens nye ret af gårsdagens bolognese, hvis du ikke har lyst til at spise den samme ret flere dage i træk. Så her har du gratineret kartoffelfad med oksekød:



Igen rigtig godt nytår og tak for at du kigger med 💗

Ingen kommentarer:

Send en kommentar