Jeg har brugt grundopskriften i:
Lakrids småkager
Småkager med kanel & appelsin
Småkager med kaffe & hasselnødder
Småkager med julekrydderier
Småkager med citron & birkes
Småkager med peanuts & mælkechokolade
Småkager med chokolade & ingefær
Småkager med kokos & lime
Småkager med nougat & hasselnødder
Orangesmåkager med chokolade
Småkager med valnød, muscovado & kanel
Småkager med kokos & mælkechokolade
Grundopskrift - mørdej småkager.
Ca. 40 stk.
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
100 g. Smør - koldt
1 – 2 tsk. Vand, sammenpisket æg, eller anden
væske med smag
Mel og sukker blandes sammen. Smørret skæres
i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Dejen samles med væsken.
Bruger du dejen til eksepermentering skal du tilsætte tørre ingredienser sammen med mel. Hvorimod hakkede nødder og chokolade tilsættes efter smørret er smuldret ud i dejen, inden den samles med væske.
Bruger du dejen til eksepermentering skal du tilsætte tørre ingredienser sammen med mel. Hvorimod hakkede nødder og chokolade tilsættes efter smørret er smuldret ud i dejen, inden den samles med væske.
Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en
ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en
plastpose, hvorefter den lægges i køleskab til den skal bruges. Skal du
bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen
bliver fast.
VED
BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca.
2 - 3 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.
Bages ved 200o i ca. 8 - 10
minutter. De skal være gyldne i kanten
Herefter afkøles de på en rist og opbevares i
kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.arla.dk
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op
til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar