tirsdag den 27. december 2016

Grundopskrift - småkager

Op til flere gange i løbet at ÅRETS JULEKALENDER har jeg skrevet om at jeg har taget udgang i en grundopskrift og den skal du selvfølgelig også have fingerene i, så du har mulighed for selv at eksperimentere.

Jeg har brugt grundopskriften i: 
Lakrids småkager 
Småkager med kanel & appelsin 
Småkager med kaffe & hasselnødder 
Småkager med julekrydderier 
Småkager med citron & birkes
Småkager med peanuts & mælkechokolade 
Småkager med chokolade & ingefær 
Småkager med kokos & lime
Småkager med nougat & hasselnødder 
Orangesmåkager med chokolade 
Småkager med valnød, muscovado & kanel 
Småkager med kokos & mælkechokolade

Grundopskrift - småkager.
Ca. 40 stk.
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
100 g. Smør - koldt
1 – 2 tsk. Vand, sammenpisket æg, eller anden væske med smag

Mel og sukker blandes sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Dejen samles med væsken.

Bruger du dejen til eksepermentering skal du tilsætte tørre ingredienser sammen med mel.  Hvorimod hakkede nødder og chokolade tilsættes efter smørret er smuldret ud i dejen, inden den samles med væske.

Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en plastpose, hvorefter den lægges i køleskab til den skal bruges. Skal du bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen bliver fast.

VED BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca. 2 - 3 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.

Bages ved 200o i ca. 8 - 10 minutter. De skal være gyldne i kanten

Herefter afkøles de på en rist og opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.arla.dk
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar