tirsdag den 7. januar 2020

Mindst læste i 2019

I weekenden fik du alle mine MEST viste opskrifter fra 2019, så idag går vi den anden grøft og du får dem, der har haft færreste sidevisninger. 

Som forfatteren bag, synes jeg jo, det er synd at disse opskrifter ikke har fået mere opmærksomhed. Faktisk er der rigtig mange sunde opskrifter at finde i år. Så måske de er mere velkomne nu, hvor det er januar og mange familier gerne vil spise mere sundt og flere grønsager 💗 Du finder også inspiration til et par STOP-MADSPILDs projekter.

Men lad os hoppe ud i det

10. pladsen har vi et skønt STOP-MADSPILD projekt. Der kom sig af, at jeg stod med en rest nye danske kogte kartofler og en slat GUCAMOLE - hvorfor ikke kombinere dem?? 
Resultatet blev denne skønne kartoffelsalat-ish - kartofler i avokadocreme:



9. pladsen er vi igen ude i et STOP-MADSPILDs projekt. Det er ikke en egentlig opskrift, bare en vejledning til at få brugt de sidste grønsager, både dem i fryseren og dem fra salatskålen. Det kræver lidt fryseplads, både for at få samlet en stor nok portion inden kogning, men også bagefter når det er lavet og skal opbevares indtil brug.
Her finder du vejledningen til grønsagsmos - stop spild af grønsagsrester:



8. pladsen har vi en skøn salat, der lige passer til januar måned, hvor vi alle har brug for mere grønt ovenpå julens fede mad og megen sukker. Jeg har stadig en rest frisk rødkål liggende, fra jeg lavede RØDKÅL til jul, så måske vi skal have denne her en af dagene - rødkålsalat med mango:



7. pladsen gemmer sig der de fineste Shrek-grønne-pandekager spækket med mæthed. Lav gerne en ekstra stor portion, når du alligevel er igang, da de egner sig fremragende til nedfrysning inden bagning. Så har du nemt mad til en anden travl dag - spinatpandekager med fyld:



6. pladsen er gået til pestomørbrad med bacon. Egentlig ikke en opskrift, men et indspark til du skal huske, hvor lækker den er. Selvom det (måske) ikke er grillvejr, kan du sagtens lave den alligevel, bare i ovnen. Og mørbrad er jo en fedtfattig udskæring, i pestoen er der det gode fedt og bacon er jo bare et krydderi 😇 Så sammen med en lækker salat, udgør den et lækkert og sund måltid:



5. pladsen er vi tilbage i årets julekalender med appelsin-birkessmåkager. En lidt speciel småkage, da der er flødeost i og det gør at småkagen ikke får det vanlige knæk, som når de er lavet på smør. Men alligevel en aromatisk kage, med dejlig bid fra birksene:



4. pladsen er en efterårs-ret, hvor jeg hylder det smukke lille hokkaido græskar. 
Før har jeg brugt græskarret til SUPPE, noget der virkelig hører efteråret til. Men denne gang har jeg været ude i et sund og nemt tilbehør til aftensmåltidet. Det vil passe rigtig godt til et stykke kylling, frikadeller eller en kotelet. Kig forbi hokkaido med æble & nødder:



3. pladsen finder vi en god hverdags-ret. Den kan varieres i det uendelige og samtidig er det en god måde at få tømt køleskab og fryser for rester. 
Det er netop hvad jeg har gjort her og endte ud med en lækker broccolitærte med skinke & tre slags ost:



2. pladsen har vi ribssaft. En skøn sommerbebuder, men også et bær der er dejligt at have på frost i vintermånederne. Så der kan laves saft og mindes tilbage til solrige dage:



1. pladsen for den mindst viste opskrift, går til en salat - en virkelig skøn en af slagsen. Den er fyldt med lækre sommersager, grønne bønner fra haven, spinat og nye danske æbler, som også er brugt i dressingen.
Åhhh, jeg glæder mig til sommer nu og skal helt sikkert lave grøn spinatsalat med æblevinaigrette igen:


Håber du blev inspireret og tak for at du læser med 💖

Ingen kommentarer:

Send en kommentar