mandag den 30. november 2015

Ristede græskarkerner - STOP MADSPILD

Smid endelig ikke kernerne ud inden i dit græskar, de kan nemlig laves til den lækreste snack.


Ristede græskarkerner.

Du skal have renset græskarkødet fra kernerne og det gør du nemmest ved at lægge kerne i vand, så kan du med en smule tålmodighed sortere kernerne fra.

Herefter dypper du dem tørre i køkkenrulle, vender dem i en spiseskefuld olie og rister dem 20 - 25 minutter i Actifryen, men armen i. Når de er færdige drysses de med groft salt. 

________________________________________________________________
I en almindelig ovn ristes de ved 175o i ca. 20 - 30 minutter, rod gerne i dem et par gange undervejs. Og de drysses med groft salt.


Spis dem som en snack, knas på suppen eller brug dem i bollerne.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA til bagning
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 29. november 2015

1. søndag i advent 2015 - Juleøl boller

Glædelig 1. søndag i advent.

Har du fået julehygget idag ??? Det har jeg, for jeg har været i køkkenet og forberede lidt mere til julekalenderen. For 2 uger siden var jeg ved at få julestress. Jeg havde nemlig ikke planlagt eller lavet noget til årets julekalender overhovedet. Men en jul uden julekalenderen på bloggen, det går virkelig ikke vel, så hellere julestress :-P

Nå, men jeg synes at der igen i år skulle være en julet opskrift her den 1. søndag i advent. Så det blev et møde mellem to eksperimenter, nemlig bagværk lavet på hvidtøl og bagning af boller i Actifryen, som jeg har set mange i Facebook-grupperne gøre.

Og resultatet var godt - bollerne smager dejligt, men med hensyn til bagning i Actifryen, så skal du ikke gøre det fordi det skal være nemmere end ovnen, for det er det bestemt ikke. Men gør det fordi du ikke vil starte ovnen op for kun at bage 8 boller.


Juleøl boller.
8 stk.
1 ds. Hvidtøl
25 g. Gær
1 tsk. Salt
¼ dl. Olie
Ca. 550 g. Hvedemel
Mælk, til pensling

Øllen lunes til den er lille fingervarm. Gæren opløses heri og der tilsættes en smule mel, som røres ud. Herefter røres olie og salt i. Mel tilsættes, gerne af flere gange til du har en lækker smidig dej, den må gerne klistre en lille smule.

Den stilles tildækket et lunt sted til efterhævning i ca. 30 minutter. Herefter slås dejen ned og æltes kort igennem. Den vejes af i 8 lige store dele, som formes til boller. De lægges ned i panden – den skal IKKE smøres og armen SKAL fjernes.

Låget lægges på og bollerne efterhæver i ca. 20 minutter. Hvorefter de pensles med mælk.

Bages i Aftifryen ca. 15 minutter.

Tre gange undervejs flyttede jeg mine boller, da jeg kunne se at de ellers ikke ville blive bagt jævnt.
Første gang efter 10 minutter. De skal nemlig have fået en god skorpe først, da de ellers vil falde sammen. Jeg lirkede en palet ned i mellem bollerne og fiskede en op, så kunne jeg ligesom skubbe de andre lidt, sådan gjorde jeg alle gangene.

________________________________________________________________
Du kan selvfølgelig osse bage bollerne i en almindelig ovn:
Så følger du opskriften til bollerne er formet. Herefter skal du lægge dem på en papirbeklædt bageplade, efterhæve dem tildækket i ca. 20 minutter, pensle dem med mælk.

Bages ved 210o i ca. 12 – 15 minutter.


Ved endt bagetid kan du tage tjekke om den er bagt ved at banke på bunden – den skal lyde hul. Ellers kan du måle kernetemperaturen med et stegetermomenter – temperaturen skal være omkring 95o.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://myone.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 25. november 2015

Syltede græskar

Jeg elsker SYLTEDE ASIER, men de skal være sprøde ellers synes jeg ikke de er særlig spændende. Og jeg synes faktisk at de kan være svære at få sprøde, måske har du en idé om hvad der går galt for mig ????

Men en dag dukkeder der en opskrift på sprøde syltede græskar op i en af madgrupperne på Facebook. Det lød spændende, så selvfølgelig måtte jeg give dem et forsøg :-P

Græskarrene blev indkøbt under vores tur i GO'MORGEN DANMARK og da vi faldt over en temmelig billig spaghettisquash kunne vi ikke andet end at tage den med hjem også. Den er lys i kødet som du kan se på billedet nedenunder. Derudover er den mere blød i kødet end butternut squashen. 

Begge slags græskar smager dejligt, men i sprødhed, der vinder butternut squashen helt klart.


Syltet spaghettisquash

Syltet butternut squash

Syltede græskar.
4 glas
1 stk. Spaghettisquash
1 stk. Butternut squash

SALTLAGE pr. kg. renset græskar:
7 dl. Vand
2 dl. Lager eddike
60 g. Salt

SYLTELAGE:
1 l. Lager eddike
1 l. Sukker
1 spsk. Peberkorn
1 spsk. Sennepsfrø

Start med at skrælles og rense græskarrene. De skæres i strimler på ca. ½ cm. i tykkelsen og 5 cm. i længden. De vejes og kommes i en stor skål.

Herefter laver du saltlagen ud fra hvor meget dine græskar vejer - jeg havde 3 kg, så lavede saltlagen x3. 
Lagen hældes over og en tallerken eller andet tungt lægges på toppen for at holde græskarrene nede. De skal nu stå køligt i 24 timer – vend dem gerne rundt et par gange under vejs.

Efter de 24 timer hældes græskarrene til afdrypning i en si. Lad dem gerne stå et par timer, hvorefter de kommes i rene og skoldede glas. Alle ingredienserne til syltelagen koges op og hældes på glassene. Låget lægges på, lukkes og glassene stilles mørkt og køligt i ca. 14 dagen inden de kan serveres.


TIPS: Spaghettisquashen er meget bløde i ”kødet”, derfor valgte jeg at afkøle lagen til disse inden jeg hældte dem på glassene, for at bevarer mest mulig sprødhed




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: FB-gruppe: Gudemad
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Er du til meget smæk på smagen, kan du saftens tilsætte chilier til syltelagen

tirsdag den 24. november 2015

Svinekød i rød karry

Jeg har været i det nostalgiske hjørne her i dag. Jeg har nemlig kigget gamle billeder fra hyggeligt sammenværd med gode venner. Der findes bare ikke noget mere hyggeligt end at mindes gode stunder. Jeg synes lige at du skulle se et par af de udvalgte billeder:

 Cæso med hanekam :-D 
FOTO: Inge Sebastian Larsen

Charlie var også med på besøget i Hvidovre. Han hyggede sig hele dagen i haven, trissede rundt og tissede på alle Mor-Inges blomster :-D Da vi skulle hjem var han træt, som du kan se på billedet. Og da vi landende hjemme i Odense måtte han bæres ind det lille pus <3

FOTO: Inge Sebastian Larsen

Jeg har været verdens ondste hunde-mor idag, for drengene har kun været på lufte/lege-tur en gang. Det har simpelthen været alt for blæsende og koldt til at opholde sig ude i længere tid ad gangen. Derfor har de derudover måtte nøjes med haven, men er selvfølgelig osse blevet aktiveret med ben og leg istedet. Når det nu er så koldt er det jo oplagt at servere en dampende varm gryderet, godt krydret med chili til at få varmen tilbage:  


Svinkød i rød karry.
6 per.
700 g. Svinemørbrad
250 g. Løg
4 fed Hvidløg
400 g. Champignon
200 g. Gulerod
250 g. Minimajs
175 g. Peberfrugt
3 tsk. Rød karry
2 store ds. Kokosmælk
1 ds. Hk/fl tomat
5 g. Ingefær, frisk
3 spsk. Fish sauce
2 spsk. Lime, saft fra
Chili
Salt
Olie, til stegning

Mørbraden afpudses for fedt og sener og skæres i mundrette bidder på ca. 2 x 2 cm. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint, Champignon renses og børstes fri for evt. jord og skæres i tynde skiver. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde stave. Minimajsene deles på langs. Frøstol og blomst fjernes på peberfrugten og skæres i strimler. Ingefæren rives fint.

Mørbraden svitses godt af, i olie på en varm pande. Når det er gyldent på alle sider tages det op af gryden. Herefter svitses løg og hvidløg og tages op når det er gyldent. Tilslut brunes svampene af til de er gyldne og vandet er dampet af. Hvis det er nødvendigt kan du tilsætte mere olie ved hver ny afbruning.

Kødet kommes op til svampene sammen med løg, hvidløg, gulerod, rød karrypasta, kokosmælk og de hakkede/flåede tomater – dette bringes i kog og skal nu småsimre i 15 – 20 minutter til kødet er mørt. Herefter tilsættes peberfrugt, minimajs, ingefær, fish sauce, limesaft og smages til med salt og chili.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Ris eller nudler
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 23. november 2015

Lun kartoffelsalat med bønner & oliven

Det er ikke meget jeg når at blogge i disse dage, men det er fordi jeg laver hemmeligheder i køkkenet :-D 
Altså nogle af de hemmeligheder der ikke kan afsløres før vi når december måned - så kan du sikkert gætte at der er julekalenderen jeg har fuld gang i :-P

Igår duftede der skønt at nybagte julesmåkager i hele huset...Uhhhh......de smager bare godt, så du kan godt glæde dig :-D


Nå, men idag får du opskriften på et lækker og lidt anderledes tilbehør til aftensmaden, nemlig en lun kartoffelsalat. 
Vi fik et stykke kyllingbryst omviklet med bacon og stegt på grill-panden til og en bearnaise sauce. Denne var en hjemmebragt udgave. Brug dit yndlings mærke eller se opskriften på den hjemmelavede UDGAVE.


Lun kartoffelsalat.
2 per.
300 - 400 g. Kartofler
1 stk. Løg
100 g. Grønne bønner
100 g. Tomater, små
10 – 15 stk. Oliven, sorte
Salt
Peber
Olie, til stegning


Kartoflerne skæres i tern på ca. 1½ x 1½ cm. Løget skæres i tynde både, tomaterne halveres.

Olien varmes op på en pande og kartoflerne tilsættes. De ristes heri til de næsten er færdige. Så tilsættes løg og svitses med et øjeblik inden at bønner, tomater og oliven kommes i panden. Det hele svitses til det er varmt. Salaten smages til med salt og peber.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Bacon-omviklet-kylling & BEARNAISE SAUCE
TIPS & TRICKS:
ANDET: 

torsdag den 19. november 2015

Sandwich med laks & avokado

Jeg elsker en god sandwich, specielt hvis der er en god røget laks i. Det har været min aftensmad idag. 

Det blev en spontan-tur-i-køleskabet-sandwich, for rullestegen, som jeg havde planlagt at vi skulle have, var sur. Noget rigtigt øv, mætte blev vi under alle omstændigheder, men jeg hader at smide mad ud. 

Sandwich med laks & avokado.
1 per.
1 stk. Bolle, flutes eller anden for form for brød
100 g. Røget laks, i skiver
1 håndfuld Spinat
½ stk. Avokado
Mayonnaise

Brødet lunes, flækkes og smøres med mayonnaise. Spinaten lægges på bunden, laksen fordeles oven på og avokadoen skæres i skiver som fordeles over laksen. Brødlåget lægges på og værsgo  :-)




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

tirsdag den 17. november 2015

Wraps med ærtedip & laks

En supernem og velsmagende frokost idé til madpakken, skovturen eller som en tapashapser :-D  

Det er egentlig ikke megen hokus pokus i denne opskrift, men bare lige en reminder på hvor lækkert det er :-)


Wraps med ærtedip & laks.

Wraps
ÆRTEDIP
Røget laks

Wrapsene smøres med ærtedippen, laksen fordels henover og brødet rulles sammen.

Lav gerne wrapsene i god tid og lad dem trække inden du skærer dem ud i mindre stykker.





INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ærtedip

ærte-spread eller ærtemos om du vil. Den smager bare så godt og kan anvendes til alt, f.eks. som dyppelse til pomfritter, kold sauce til aftensmaden eller som jeg har gjort - smørelse i en LAKSEWRAP.


Ærte dip.

250 g. Ærter, optøede
10 g. Persille
100 g. Flødeost, naturel
Salt

Ærterne blendes sammen med persille, det gør ikke noget at de ikke bliver helt pureret. Flødeosten røres i ærterne og dippen smages til med salt.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 15. november 2015

Stegt "flæsk" i Actifryen

Der var en rest PERSILLESAUCE til overs fra den PANEREDE TORSK, som vi fik fredag, så det var jo helt oplagt lige at lave en omgang stegt flæsk dertil.
Denne gang blev det "stegt flæsk" som vi fik i mit barndomshjem, nemlig tykke skiver skåret af en hel baconsteg - uhhhmmm.

Det er lidt forskelligt hvordan vi laver det, men oftest i ovnen. Denne gang afprøvede vi vores forholdsvise nye ACTIFRY. Hvor var det dog nemt og sikke en masse svineri vi undlod - bestemt ikke sidste gang vi har lavet det deri.

Vi har kun brugt den få gange og egentlig kun set den som en frituregryde erstatning, men den kan faktisk bruges som en ovn osse. 

Har du ikke en Actifry kan baconskiverne steges på en varm pande uden fedtstof eller i ovnen på en rist med bradepanden under - her skal skiverne vendes halvvejs.




Baconskiverne er smidt i Actifryen og klar til stegning


Sprøde og færdige :-)

Stegt ”flæsk” i Actifryen.
4 per.
1 kg. Bacon i et hel stykke

Start med at skære sværen af baconen. Bagefter skæres stegen i skiver på ca. 7 mm. i tykkelsen. De kommes i Actifryen med drejearmen i.

Steges i 35 – 40 minutter. Til de er gyldne og sprøde.

Nemt ikk´?


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: PERSILLESAUCE, kogte kartofler & syltede rødbeder
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 14. november 2015

Paneret torsk

Denne uges ingrediens i MADSTAFETTEN var torsk.

Jeg har overvejet mange gange om jeg skulle deltage i denne uge. Vi spiser jo ikke særlig meget fisk og jeg synes ikke at jeg kunne bidrage med noget nyt i denne kategori.


Men efter en masse spekulationer kom jeg frem til, at når jeg nu alligevel havde torsk i fryseren kunne jeg ligeså godt deltage :-P Måske udfaldet ikke ville være vildt nyskabende, men bare kunne inspirere andre der måske heller ikke spiser ret meget fisk til at prøve min udgave ;-)

Og det håber jeg på, for jeg har pakket min torsk ind i panering og stegt den i smør. Da den var færdig fik den et kæmpe skud citronsaft - nøj det var godt. Selv Manden udbrød at så kunne kan godt spise torsk :-D 


Vi spiste PERSILLESAUCE, kogte kartofler
og dampede gulerødder & porre til.

Paneret torsk.
2 per.
2 stk. Torskfilet
1 stk. Æg
½ dl. Mælk
50 g. Rasp
Salt
Peber
Smør, til stegning


Ægget slås ud i en dyb tallerken og piskes sammen med mælken. Raspen, salt og peber kommes også i en dyb tallerken og blandes.

Torskefilerne efterses for ben og duppes tørre i køkkenrulle. De vendes først i æggeblandingen, bagefter i raspen og så over på den varme pande, hvor de steges sprøde og gyldne i smør. Alt efter størrelsen på fisken skal de stege mellem 3 - 5 minutter på hver side.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: PERSILLESAUCE, kogte kartofler, dampede gulerod og porre
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 13. november 2015

Basilikum eddike

Da jeg skulle TØRRE basilikumblade i Herman (som min nye dehydrator er døbt) stod jeg tilbage med en stor portion stilke. 

Jeg synes at det ville være synd bare at smide dem ud. Selvfølgelig kunne jeg sikkert bruge dem i en gryderet som smags giver a la en suppevisk, men da jeg allerede havde gang i et par andre hjemmelavede krydder-eddiker, tænkte jeg at det måtte disse stilke da osse kunne bruges til.


Basilikum eddike.

Basilikumstilke (og evt. blade)
Hvidvins eddike

Basilikumstænglerne klippes i mindre stykker på ca. 10 cm. De kommes i et rent, skoldet glas, de presses godt sammen og eddiken hældes over. Kvistene skal være helt dækket af eddike.

Låget skrues på og glasset stilles i en solrig vindueskarm i 4 uger. Herefter sigtes stilkene fra og eddiken hældes på rene skoldede flasker.

Under hele processen vendes glasset en gang dagligt.


TIPS: Opbevar den mørkt og køligt, så den har nærmest uendelig holdbarhed.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 12. november 2015

Tørring af basilikum

I sommers var jeg så heldig at blive den lykkelige ejer af en dehydrator. Kender du sådan en ??? 
Hvis ikke kan jeg fortælle dig at det er endnu en (uundværlig ??!!) køkken dims. Denne bruges til at til at tørre urter, grønsager eller frugt ved lave temperaturer.

Jeg havde kig på nogle forskellige modeller, men fandt hurtigt ud af at det var vigtigste for mig var, at den skulle kunne indstilles i forskellige temperaturer, netop for at kunne tørre basilikum som kræver lave grader. 

For sidste EFTERÅR prøvede jeg at tørre en portion friske basilikumblade i ovnen ved den laveste temperatur overhovedet. Men det var ingen succes. Bladene blev godtnok fint tørre, men al smagen var forsvundet. Og det var simpelthen fordi at temperaturen i ovnen ikke kunne komme langt nok ned, for at bibeholde de æteriske olier i basilikummen.

MEN du kan jo sagtens tørre dine egne krydderurter uden brug af en dehydrator. Så laver du bare små buketter af dine urter og hænger dem et tørt og luftigt sted.

Måske en smuk og unik værtinde gave ?

Hvis dine basilikumblade er meget snavset skylles de forsigtigt og lægges til tørre på lidt køkkenrulle eller et viskestykke. 

Herefter pilles bladene af stilkene, de indeholder meget vand og vil derfor være længe om at tørre. Men smid dem ikke ud, de kan nemlig bruges i BASILIKUM EDDIKE.

Her ser du hele den store portion af blade som skulle tørres.

Bladene fordeles i plastbakkerne og temperaturen indstilles på 40o. Det er svært at sige hvor længe de skal have, så prøv dig lidt frem. Undervejs roder jeg gerne i mine ca. en gang i timen, både for at  se hvor meget de allerede er tørret, men osse for at bevæge dem så de ikke hænger sammen. 
Urterne skal være HELT tørre inden du knuser dem og pakker dem i lufttætte glas.


 Alle bladene er nu fordelt i bakkerne og klar til tørring.


Her er hvad der er tilbage efter endt tørring.

Bladende fik en tur i morteren, for at findele dem. 

Dette er hvad der blev ud af den store portion blade


Andre urter kan sagtens også tørres. Fremgangsmåden er den samme som her ved basilikummen. Jeg har med stort succes forsøgt mig med både timian og estragon.

mandag den 9. november 2015

Estragon edikke

Vi bliver lige lidt i eddike universet :-)

I foråret fik jeg fat i en kæmpe stor estragon plante. Den voksede godt, som i rigtig godt og da den trængte til at blive klippet ned, tænkte jeg at det kunne være skønt med en hjemmelavet estragon eddike, som kan bruges istedet for eller i BEARNAISE ESSENS, salatdressinger. Eller som jeg skrev igår i BROMBÆR EDDIKE indlægget som værtindegave i en smuk flaske.

Opbevar den mørkt og køligt, så den har nærmest uendelig holdbarhed.


Estragon eddike.

Estragon, frisk
Hvidvins eddike

Estragonkvistene klippes i mindre stykker på ca. 10 cm. og kommes i et rent, skoldet glas, de presses godt sammen og eddiken hældes over. Kvistene skal være helt dækket af eddike.

Låget skrues på og glasset stilles i en solrig vindueskarm i 4 uger. Herefter sigtes bladene fra og eddiken hældes på rene skoldede flasker. Du kan sagtens komme en pæn frisk kvist estragon i flasken for syns skyld.

Under hele processen vendes glasset en gang dagligt.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 8. november 2015

Brombær eddike

Til tider kan det være svært at få taget gode billeder med en meget nysgerrig Kampvogn aka Watson på snart 1½ år :-D 



Han er blevet en god dreng der ikke laver meget ballade i form af ulykker. Istedet beriger han dagligt vores liv med fjollerier, som vi ikke kan andet end at grine ad.

Forleden dag da vi kom hjem, kunne vi ikke finde ham, det var kun Cæso der kom os i møde da vi åbnede døren. Der var helt stille og derfor troede jeg at han lå og var død et sted i huset. Manden var overbevist om at han var blevet stjålet.

Næ, han var da bare skredet på 1. salen, et sted han ikke selv må gå og aldrig før har prøvet på det. Men der stod han og gloede på mig som om han tænkte "hey mor, hvad laver jeg dog her oppe - få mig lige lige ned i en fart ikk" :-D

Nå, men til den hjemmelavet brombær eddike. Brug den de steder hvor du normalt bruger eddike, f.eks. i salatdressinger, i den hjemmelavede RØDKÅL eller måske som en lækker værtindegave.

Opbevar den mørkt og køligt, så den har nærmest uendelig holdbarhed.

Brombær eddike.

500 g. Brombær, frosne
50 g. Sukker
Ca. ½ l. Æble eddike

Brombærrene kommes frosne i en rent skoldet glas. Sukker kommes i og det overhældes med eddiken – bærerne skal være dækket og låget skrues på.

Glasset stilles i vindueskarmen i direkte sol i et par dage, hvis du laver den om vinteren så lad den stå en 4 – 5 dage. Herefter stilles glasset i køleskabet. Jeg smagte på min undervejs og da den havde stået ca. 3 uger på køl var den så tilpas kraftig og smagsfuld at jeg valgte at sigte bærerne fra og hælde den færdige eddike i rene skoldede flasker.

Under hele processen vendes glasset en gang dagligt.


TIPS: Jeg har frosset brombærpulpen ned og har planer om at komme den i den hjemmelavede rødkål til jul.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 7. november 2015

Paprikakoteletter i fad

Jeg er medlem af en bunke madgrupper på facebook, nogle er jeg mere aktive i end andre, men generelt så elsker jeg at se hvad andre laver i køkkenet og derved blive inspireret. 

De sidste par uger har jeg deltaget i en mad-udfordring i en af grupperne. Den går ud på at der hver uge bliver valgt en ny ingrediens som skal indgå i et af måltiderne den efterfølgende uge. Derudover skiftes vi til at vælge ingrediensen.

Sidste uge valgte jeg at det skulle være grønkål og mit bud var PASTAFAD MED GRØNLANGKÅL.

Denne uge har ingrediensen været paprika og da Manden elsker paprikasauce var det oplagt at lave noget med den.

Måske du har lyst til at være med ??? Så kan du se gruppen HER


Paprikakoteletter i fad.
6 per.
6 stk. Koteletter
400 g. Champignon
250 g. Løg
30 g. Smør
50 g. Hvedemel
1 l. Vand
1 stor ds. Tomatpure
3 dl. Mælk
2 tern Hønsebouillon
2 tsk. Paprika
1½ tsk. Salt

Champignonerne børstes fri for jord og skæres i tynde skiver. Løgene skrælles og hakkes groft.

Champignonerne steges på en varm sautepande uden fedtstof, når al væsken er fordampet kommes de i et smurt ildfast fad.
Smørret smeltes og koteletterne brunes af heri, de lægges oven på champignonerne og løgene tilsættes panden.

Når løgene er svitset gyldne drysses melet heri. Og vandet tilsættes under omrøring og panden koges op.

Tomatpure, hønsebouillon, mælk og paprika tilsættes. Saucen skal nu koge igennem i ca. 5 minutter for at fjerne melsmagen. Herefter smages den til med salt og ekstra paprika. Og hældes tilslut over koteletterne.

Steges ved 200o i ca. 25 minutter – alt efter hvor tykke dine koteletter er.


TIPS:   Har du ingen pande med høje kanter, så kan du koges panden af med kun halvdelen af vandet og bagefter hældes den afkogte pandeløgsauce i en gryde sammen med den resterende vand og bare følge opskriften derefter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Ris og dampede grønne bønner
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 6. november 2015

Jordbærsaft

Craver du efter sommer i denne tid hvor det bare er trist, diset og gråt udenfor, så lav dig en omgang saft der sender dig fluks tilbage til sommerens sol og varme.

Det er lige hvad jeg har haft behov for idag.


Jordbærsaft.
Ca. 1 liter
1 kg. Jordbær
½ l. Vand
Sukker

Jordbærerne kommes i en gryde sammen med vandet. Dette bringes i kog og skal nu småsimre i ca. 20 minutter til bærerne er møre.

Herefter hældes saften gennem en finmasket si, evt. med et klæde i. Lad det stå et en times tid, så al saften drypper fra. Men mas ikke bæerne, da så saften bliver uklar og grumset.

Den siede saft afmåles og kommes tilbage i gryden. Tilsæt 250 g. sukker pr. hele liter saft.
Dette koges op og smag saften til, om den er sød nok. Herefter afkøles den, inden den kommes på rene flasker.

Blandes op med vand ved servering. Eller bruges til at dryppe lagkagebunde med.


TIPS: Gem den frasigtede pulp og brug den i disse BOLLER.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Bogen: ”Frøken Jensens kogebog – Frk. Jensen 150 år”
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -