lørdag den 31. august 2013

Grillet kylling.

En ny køkken-gadget har sneget sig ind på adressen.
Manden havde fødselsdag igår og blev begavet med en ny gasgrill. Virkelig skønt når den gamle nu valgte at dø for et par måneder siden. Det har været svært at undvære, så skønt at der igen er en gasgrill i huset. Og derfor byder vi Gurli-grill velkommen :O))

Vi fik hentet, samlet (uden skilsmisse) og afprøvet den igår. Meningen var at vi skulle ud og spise et eller andet sted i Odense, men Manden ville hellere blive hjemme og hygge og grille. Så det blev til en lækker SENSOMMERSALAT, RUCOLA BRØD og grillet BBQ kylling på Rotisserie (spyd), for sådan et fik han nemlig også.


Jeg måtte lige smide et stykke bomuldssnor om lår og vinger for kunne ikke så sat dem ordentligt fast under spyddene, jeg må lige få undersøgt, om der er en metode for det, ellers også prøve mig frem.

Det blev en virkelig lækker kylling, jeg glæder mig til at lege mere med Rotisserien med andre slags kød.





Sensommer salat med pære.

Endnu en af de salater der "bare" dukker op under tilberedningen. Men de søde pærer, salte feta og sprøde blomkål og bacon fungerer rigtig godt sammen.


Sensommersalat med pære.
4 per.
2/3 Iceberg, i strimler
2 stk. Pærer, i tern
200 g. Blomkål, i meget små buketter
125 g. Feta, i tern
100 g Pistacienødder, saltede, groft hakket
150 g. Bacon, ristet, i tern

Salaten samles i en skål eller på et fad og serveres :O)


Istedet for iceberg kan der sagtens anvendes små blandende salatblade, rucola eller
spidskål.


Vi fik denne skønne salat igår til grillet BBQ KYLLING. så nu, i skrivende stund, sidder jeg og spiser rester af denne salat, med kold kylling og cremefraiche dressing. Mums, dette kan også godt anbefales :O)

onsdag den 28. august 2013

Farseret blomkål.

Mobber og jeg har været i pluk-selv-frugtplantage, rigtig hyggeligt og så ligger den kun ca. 15 minutters kørsel væk, så den vil jeg helt sikkert benytte mig af hen over efteråret. Vi fik provianteret ca. 7 kg. Clara Friis pærer og 6 kg. Discovery æbler. Total yndlings-æble i Casa del Fangel. Så nu skal jeg eksperimentere lidt de næste dage :O)

Vi var afsted sent eftermiddag, så Manden og jeg havde forberedt mad om formiddagen. Vi elsker blomkål i alle afskygninger og denne gang blev det farseret. Vi fik TOMATSALAT, GROVE KARTOFLER og en sauce, lavet af "indmaden" af blomkålen og fond. Til saucen var det ikke nødvendig at jævne med mel. Blomkålen blev kogt til mos og fik en tur med stavblenderen og kogt ind for resten.

 

Farseret blomkål.

6 per.
2 port. FRIKADELLEFARS, smagt til med lidt ekstra salt
1 stk. Blomkålshoved (stort), i små buketter
2 pk. Bacon, i skiver


Farsen røres efter opskriften på frikadeller.
Ca. 1/3 af farsen kommes i bunden af et smurt ovnfastfad. Blomkålsbuketterne fordeles over farsbunden og resten af farsen fordeles over kålen. Farsen trykkes sammen, så eventuelle lufthuller fjernes og glattes derefter. Beklædes med bacon.


Steget ved 200o C i ca. 1 time.






Grove kartofler.

Skal man have gæster, er dette en dejlig nem måde at lave kartofler på. De kan ordnes i god tid og blot opbevares i vand, indtil de skal tilberedes. Gøres det på denne måde, skal de, inden de kommes i bradepandes, tørres i et tørt viskestykke, da olien ellers ikke vil hænge ved.
Når jeg laver disse, ynder jeg at bruge enten CITRONPEBER eller PEBERMIX. Jeg synes, at de liiige giver dem lidt ekstra spark.


Grove kartofler.
4 per.
1200 g. Kartofler
1 dl. Olie
Salt
Peber
Evt. andre krydderier eller urter

Kartoflerne vaskes og evt. skrælles. Skæres i grove rustikke stykker, vendes i olie, salt, peber og krydderier efter ønske

Steges ved 200o i ca. 45 - 50 minutter.

Tomatsalat.

Jeg elsker tomatsalat, men de skal smage af tomat, så salaten er bedst om sommeren.

Det findes utallige versioner af tomatsalat, og jeg må indrømme at jeg til tider godt kan finde på at til sætte andre ting, end bare lige tomat, ost, løg og basilikum. Nogle gange sniger der sig agurk i små tern i, oliven, mozzarella kugler i stedet for feta og også andre krydderurter.


Tomatsalat
4 per.
500 - 600 g. Tomater, i skiver, tern eller kvarte
1 bøtte Feta, i tern
1 stk. Rødløg, i fine tern
Krydderurter - her har jeg brugt persille
Salt
Peber
Olivenolie
Mørk balsamico eddike

Tomaterne vendes sammen med ost og løg. Smages til med salt, peber olie og balsamico. Må meget gerne trække et halvtimes tid inden servering. Drysses med krydderurter.

mandag den 26. august 2013

Appelsin-chokoladekage.

Vi bagte 2 slags kage forleden.
Der blev bagt RABARBERDRØMME og denne lækre appelsin-chokoladekage. Jeg bruger megen tid på at kigge opskrifter hid og hid for at finde inspiration. Denne opskrift har taget udgangspunkt i MATILDE KAKAOKAGE. Og den er dejlig luftig, men samtidig svampet og holder også fint et par dage.


Appelsin-chokoladekage.
15 stk.
250 g. Smør, blødt
400 g. sukker
4 stk. Æg
450 g. Hvedemel
50 g. Kakao
4 tsk. Bagepulver
4 tsk. Vanillesukker
1½ dl. Yoghurt naturel
2½ dl. Kakaomælk
1 stk. Appelsin, skal og saft fra
50 g. Chokolade, mørk, hakket
Smør og sukker piskes sammen til det smuldrer. Æggene tilsættes ét ad gangen. Blandingen piskes til den bliver let og luftig. Mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker blandes og sigtes i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Bages ved 200o i ca. 1 time og 20 minutter.


Kagen fungere også fint som muffins. Disse bages ved 200o i ca. 20 minutter.
Afkøles og glaseres med chokolade eller flormelisglasur.

Rabarberdrømme.

Jeg havde luret at Mandens lillebror havde en rabarberplante stående med lidt fine små stængler, så den nuppede jeg, med lovning på at han fik dem at smage. Jeg havde et par dage i forvejen set den lækreste opskrift i et gammelt blad på rabarberdrømme.


Rabarberdrømme.

12 stk.
1½ dl. Smør, smeltet
½ dl. Sødmælk
2½ dl. Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
3 stk. Æg
3 ½ dl. Hvedemel
1½ tsk. Bagepulver


FYLD:
100 g. Chokolade, hvid, groft hakket
2 rabarberstilke, i små stykker

Smør, mælk, sukker, vaniljesukker og æggene røres godt sammen. Hvedemel og bagepulver blandes og røres det i æggemassen, Dejen røres jævn og glat. Dejen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i muffinsformene, de fyldes 2/3 op. Læg lidt fyld i hver muffin.

Bages ved 200° i ca. 20 minutter. Lad dem køle af og drys lidt flormelis over.

TIPS:
Brugers der frosne rabarber, er det en god idé at vende dem i kartoffelmel, inden du kommer dem i.
De er nemme at røre sammen og vil også fungere godt med andre frugter, tørrede som friske.

søndag den 25. august 2013

Casa del Fangels berømte fiskesalat.

Som jeg skrev i fredags, skulle Mobber komme på besøg igår. Jeg fik slet ikke tid til at lave indlæg om de lækre ting vi fik spist, for Mobber havde nemlig sin computer med. Og den trængte til en oprydning....gisp en omgang.
Men nu har jeg god samvittighed og 7-9-13, skulle uheldet være ude og den vælger at gå helt i sort, så er nu alle hendes strikke, hækle og andre vigtige ting gemt.

Men lørdag morgen, da vi væltede ud af sengen, kom hunden i snor og vi spise en banan, mens de blev luftet, så gik ture til træningscenteret. Og derefter hjem og gøre klar til aftensmaden, som bestod af smørebrød, med DELLER, nykogte æg, hjemme-rørt MAYO. Og husets berømt fiskesalat. Alt serveres på vores friskbagte GULERODSRUGBRØD.

Røget makrelsalat.


1 stk. Røget makrel
3 - 4 stk. Æg, kogte
½ stk. Rødløg, finthakket
2 - 4 spsk. Mayonnaise
½ - 1 dl. Cremefraiche
Citron
Salt
Peber

Skind og ben fjernes fra makrellen og den plukkes i små stykker. Æggene skæres i små stykker og tilsættes sammen med løget. Det hele røres sammen med mayonnaisen og smages til med citron, salt og peber.
Der kan tilsættes urter, kapers eller andre grønsager efter eget valg. I denne udgave har jeg brugt purløg.

fredag den 23. august 2013

Jeg er hooked

Jeg er virkelig blevet hooked og muligvis også en smule afhængig af vores hjemmebagte rugbrød, så meget at vi endda har eksperimenteret lidt :O)

Og også valgt at vi "bare" skal have rugbrødsmadder, når Mobber kigger ud i morgen. Til alt held ved jeg, at hun elsker rugbrød. Og når vi så laver deller, koger lidt æg og rører en mayo så er den vist hjemme.


Gulerodsrugbrød.
2 stk.
50 g. Gær
3 dl. Vand (i blødsætning)
3 dl. Vand (til dejen)
1 liter Yoghurt naturel
200 g. Gulerod, revet
100 g. Solsikkekerner
100 g. Hørfrø
300 g. Rugkerner, skårede
300 g. Hvedekerner, knækkede
200 g. Fuldkornshvedemel
750 g. Rugmel
150 g. Hvedemel
25 g. Salt
Kulør

Rug- og hvedekerner sættes i blød i 3 dl. vand, i minimum 2 timer, men gerne natten over.

Gæren opløses i resten af vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst tilsættes kernerne, gulerod, salt og yoghurt og røres grundigt sammen. Herefter tilsættes melet og dejen æltes grundigt sammen. Der kan evt. tilsættes lidt kulør , for at få den mørke rugbrødsfarve. Dejen stilles til efterhævning i ca. 1 time.
Dejen slås ned og fordeles i 2 smurte brødforme, overfladerne glattes med lidt vand og drysses med lidt kerner, gryn eller birkes. Stilles til efterhævning i ca. 30 minutter.

Bages ved 200o C i ca. 75 minutter. Eller en kernetemperatur på 95o C.

tirsdag den 20. august 2013

Hamburgryggryde med sprøde grønsager.

I dag har vi fået tøm-køleskab/fryser-aftensmad. Manden har fået influenza, så det skulle bare have egenskaberne nemt og mættende.

Vi forsøger at få tømt vores fryser, så jeg gik på rov deri også. Jeg fandt en rest hamburgerryg og rest tomatsauce. Og ja også en rest kogte pastaer og her indrømmer jeg, at dem ville jeg bestemt ikke sætte tænderne i, så dem får hundene i morgen.


Cæsar, Charlie og Whiskey

Som jeg har skrevet før, er jeg meget imod at smide mad ud. og vi gør det meget nødigt. Men vi har jo også 3 hunde, der meget gerne aftager lidt rester i deres mad.

Så varmt at kameraet dugger :O)
Hamburgryggryde med sprøde grønsager.
4 per.

400 g. Hamburgryg, kogt, i tern
1 pk. Bacon, i tern
300 g. Grønne Bønner, halveret
½ stk. Squash, i halve skiver

½ stk. Blomkål, i små buketter

1½ st. Peberfrugt, rød, i grove tern

Salt

Peber


Baconen ristes af i en gryde uden fedtstof. Når den er gylden og sprød tilsættes bønner og blomkål gives lidt varme, de skal stadig forblive sprøde.

Tomatsaucen varmes op og hamburgryg og grønsagerne tilsættes og varmes op. Smages til inden servering.

En god STOP-MAD-SPILD ret, til at få brugt med en rest trætte grønsager og en rest kogt skinke eller hamburgryg.



Da pastaerne jo ikke var egnet som menneskemad, kogte jeg lidt grov bulgur til.

søndag den 18. august 2013

Sund spaghetti.

Da jeg skulle tabe mig op til min Gastric Bypass operation, var den gyldne vej for mig, at undlade så meget stivelse som muligt. Jeg spiste derfor ikke brød, ris, pasta og kartofler.

Hvis man er på sådan en kostomlægning eller kur, er her opskriften på at lave sunde spaghettier af grønsager.
Jeg brugte min Spiralizer, som jeg har vist Jer før, men gerne gør igen. For den er virkelig god. Men den er ikke et must for at kunne lave disse spaghettier. Alternativt kan man jo bruge en tyndskræller og få tynde brede spaghettier. Eller skære dem tyndt med en kniv, f.eks. i lange julienner.

Jeg tog et par squash fra haven og rev dem. Brugte lidt under 1 pr. person.

De kommes i kogende vand der er tilsat salt. Lad dem ligge der i ca. 2 minutter.
For at give dem varme og en smule tilberedning.
Men de skal stadig være sprøde når vandet hældes fra.

Portion anrettes.
Og serveres med lidt kødsauce og drysset med feta

Denne her kødsauce var en jeg tog op fra frost. Lavet med lidt svitset hakket oksekød, der var tilsat til min  grund-tomat-sauce.

Simpel tomatsauce - grundsauce

Denne tomatsauce er vores grundsauce, når vi laver noget med tomatsauce i. Og så tilsætter vi grønsager og evt. andre krydderier efter lyst og hvad vi skal bruge saucen til.

Simpel tomatsauce.

4 ds. Flået tomater
1 ds. Tomatpure
3 stk. Løg, i tern
6 fed Hvidløg, knust
½ l. Piskefløde
2 stk. Hønse bouillon, terninger
Olie
Oregano
Salt
Peber
Sukker


Løgene svitses i olien til de er gyldne, tomatpuréen tilsættes og brændes af et øjeblik. Her-efter tilsættes de flåede tomater, hvidløg, fløde, bouillon og sauces koges godt igennem. Smages til med krydderierne.

 

lørdag den 17. august 2013

Kylling i karry

Manden er lidt småskrantende i dag - feber og måske lidt influenza på vej...Ohhh nooooooo :O(
Men alligevel havde han lyst til lækket mad, så det blev en hurtig omgang kylling i karry, en ret vi holder meget af. Gerne med ligeså mange, hvis ikke flere grønsager i, end der er kød.

I vil også kunne se på portionstørrelsen af opskriften at der er lavet planlagt-restemad, så der er lidt nemt enten til en af de næste dage eller til fryseren.


Kylling i karry.
6 - 8 per.
4 stk. Kylling filet, i 1½ x 1½ cm tern
2 - 3 stk. Løg, i tern
6 fed Hvidløg, knust
2 bdt. Forårsløg, i små stykker (gem lidt til drys)
2 stk. Peberfrugt, rød, i grove tern
500 g Champignon, i skiver
1 ds. Ananas + saft fra
2 ds. Kokosmælk
2 stk. Hønse bouillon terninger
Olie
Karry
St. spidskommen
St. Ingefær
Chili
Sukker
Salt
Peber
Maizena

Karryen brændes af i olien og løgene svitses heri. Champignoner tilsættes og svitses med. Grønsagerne tages op og evt. mere karry brændes af inden at kyllingen svitses. Herefter tilsættes hvidløg, ananassaft, kokosmælk og bouillon. Retten småsimre indtil kyllingen er mør.
Ananas, løg, champignon og peberfrugt tilsættes og retten jævnes med Maizenaen udrørt i en smule vand. Koges igennem og smages til med krydderierne. Forårsløgene tilsættes lige inden servering, så de stadig er sprøde.


Vi fik ris til, men nudler vil også gøre sig godt som tilbehør.

fredag den 16. august 2013

Skinkestang med spinat

Denne opskrift er fra min lærertid, så den har et par år på bagen ;-)

Jeg husker tydeligt, den aften, hvor en med-studine og jeg var inviteret ud til en af de "ældre" økonomaelever til aftensmad (denne skinkestang) og hjælp med vores uddannelsesbøger. 
Det var en hygsom aften :-)

Skinkestang med spinat.
4 port.
175 g. Skinke
450 g. Spinat, hakket, frosset
200 g. Flødeost, naturel (eller den du synes bedst om)
1 spsk. Sennep
1 spsk. Oregano
Salt
Peber
1 pk. Butterdej, tærtedej eller pizzadej
Æg, til pensling

Den optøede spinat trykkes fri for væske og røres sammen med skinke og flødeost. Fyldet smages til med krydderierne.

Dejen pakkes ud (eller rulles ud til et stort rektangel). Fyldet fordeles på midten og siderne pensles med sammenpisket æg. De korte ender foldes ind over fyldet og bagefter foldes langsiderne ind over hinanden.

Stangen vendes rundt og lægges på et stykke bagepapir, med sammenfoldningen ned ad. Tilslut pensles den og prikkes med en gaffel, så damp kan komme ud under bagning.

Bages ved 200O C i ca. 25 - 30 minutter.  
              



INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Tidligere kollega
FRYSEEGNET: JA inden bagning
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Jeg har før, med stor succes, lavet portionsvis som pirogger.

Cheesecake med solbær.

For cirka hundrede år siden, fik jeg denne skønne cheesecake serveret hos et sæt venner. Den smagte virkelig skønt, så den opskrift måtte jeg bare eje.
Det er egentlig ikke en af de desserter jeg laver mest, selvom den er nemt at lave. Men det smager skønt, elsker den lidt syrlige solbær mod det fede ostefyld...MUMS

Bunden på dette billede er lidt for tyk,
så næste gang bruger jeg en større form, så bunden bliver tyndere
Cheesecake med solbær .
4 per.
175 g. Smør
½ pk. Digestive kiks
200 g. Flødeost, naturel
½ l. Piskefløde
Flormelis
Vanillesukker
Citron, saft fra
Citron, skal fra
200 g. Solbærsyltetøj

Kiksene knuses og ristes i den smeltede smør. Massen kommes i en form og afkøles. Fløden piskes og blandes med osten. Ostemassen smages til med flormelis, vanille og citron og fordeles over den afkølede kagebund. Tilslut fordeles en lag syltetøj over kagen. Serveres kold.

En lidt anderledes smulder-kage-topping.

Jeg faldt over denne lidt anderledes smulder-kage-topping i en af mine Facebook grupper. Det kan vel egentlig ikke kaldes en smulderkage, for princippet i den, er jo at toppingen smuldres ud over frugten og det kan jo ikke gøres ved denne, da fyldet bliver smeltet sammen.
Nå, men pyt, det smager fantastisk :O))


Smuldrekage med æblegrød.
                                                                                                                                              4 per.
170 g. Havregryn
70 g. Hasselnødder, hakkede
100 - 200 g. Sukker (afhænger af hvor sød æblegrøden er)
140 g. Smør
1 tsk. VanilIesukker
700 g. Æblegrød

Æblegrød fyldes i bunden af et tærtefad eller lignede.
Havregryn, hasselnødder, sukker, vaniljesukker og smør blandes i en gryde og varmes op.
Fyldet kommes ovenpå æblegrøden.

Bages ved 200o C i ca. 35 minutter til kagen er gylden.

Serveres med lidt cremefraiche eller vanilleis.







torsdag den 15. august 2013

Efterår er suppetid - minestrone

Så har vi taget hul på efteråret hos os. Vejret har været lidt kedelig og gråt her i dag så, jeg fandt en portion minestrone suppe i fryseren. En ret vi altid laver en STOR portion af og fryser ned. Så tilsætter vi blot lidt suppehorn, når vi varmer den op.


Låvises minestrone suppe.
4 port.
200 g. Bacon, i tern
1 – 2 stk. Løg, hakket
¼ - ½ stk. Spidskål i strimler
2 stk. Peberfrugt, i tern
2 stk. Gulerod, i tern
1 stk. Porre, i ringe
½ bk. Champignon, i skiver
10 stk. Kartofler, i tern
1 ds. Fl. Tomat
1 ds. Heinz tomat suppe
1 l. Hønse bouillon
2 – 3 fed Hvidløg, knuse
Timian, frisk
Basilikum
Oregano
Salt
Peber
Suppe horn

Baconen svitses og tages op af gryden. Grønsagerne ristes let i baconfedtet.  Bacon, Fl. Tomater, suppe og bouillon tilsættes og grønsagerne koges møre. Suppen smages til og serveres med kogte suppenudler.
Dette var hvad vi brugte af grønsager, men de kan jo sagtens skiftes ud men andre man bedre kan lide.

onsdag den 14. august 2013

Rugbrød fyldt med kærlighed og kerner.

Jeg bager næsten alt vores hvedebrød selv, derfor har jeg længe leget med tanken om også at bage rugbrød. Så efter at have afprøvet lidt forskelligt er jeg kommet frem til dette resultat, som jeg meget gerne bager igen, måske dog tilsat lidt ekstra kerner næste gang. Denne udgave er uden surdej, men smager virkelig godt alligevel :O)


Rugbrød med masser af kerner.
2 stk.
50 g. Gær
3 dl. Vand (i blødsætning)

3 dl. Vand (til dejen)
1 liter Yoghurt naturel, sødmælk
200 g. Solsikkekerner
100 g. Hørfrø
200 g. Rugkerner, skårede
200 g. Hvedekerner, knækkede
200 g. Fuldkornshvedemel
750 g. Rugmel
150 g. Hvedemel
25 g. Salt
Kulør

Rug- og hvedekerner sættes i blød i 3 dl. vand, i minimum 2 timer, men gerne natten over.
Gæren opløses i resten af vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst tilsættes kernerne, salt og yoghurt og røres grundigt sammen. Herefter tilsættes melet og dejen æltes grundigt sammen. Der kan evt. tilsættes lidt kulør , for at få den mørke rugbrødsfarve. Dejen stilles til efterhævning i ca. 1 time.
Dejen slås ned og fordeles i 2 smurte brødforme, overfladerne glattes med lidt vand og drysses med lidt solsikkekerner. Stilles til efterhævning i ca. 30 minutter.

Bages ved 200o C i ca. 75 minutter. Eller en kernetemperatur på 95o C

tirsdag den 13. august 2013

Bøffer i fad.

Endelig kom vi af sted til træning igen. Vi var lige kommet i gang igen, efter længere tids pause, inden at varmen satte ind. Og så magtede ingen af os at træne.
Men hvor var det skønt endelig at komme på løbebåndet igen. Nu skal jeg bare have dannet mig en nogenlunde form og så skal jeg tilmeldes til nogle Zumba-timer. Det er faktisk den eneste form for træning jeg synes er sjov. Jeg ELSKER at danse og mine psykiske skavanker har godt af det :O)

Og når vi træner, kan vi med lidt bedre samvittighed, lave udskejelser i kosten :O

Som ses på billedet fik vi en blanding af almindelige og brune ris til.

Bøffer i fad.

4 per.

500 g. Oksekød, hakket
1 stk. Løg, finthakket
1 spsk. Hvedemel
1 stk. Æg    
½ dl. Vand
2 fed Hvidløg, knust                            
200 g. Ost, revet
1 fl. Whiskysauce, Jensens Sauce
2 ¼ dl. Piskefløde
1 ds. Flåede tomater
1 stk. Løg, hakket
250 g. Champignon, i skiver
200 g. Cocktailpølser, i halve
Salt
Peber
Krydderier, efter eget valg - (jeg brugte chili og oregano)

Kødet røres sejt sammen med salt. Løg og hvidløg tilsættes, sammen med æg og røres godt ind i farsen. Herefter mel og vand. Tilslut smages farsen til med peber og krydderier. Den skal have sammen konsistens som til frikadeller. Herefter skal den hvile koldt i ca. 30 minutter, inden at den formes til bøffer. De brunes af på en pande, inden at de lægges i en bradepande med høj kant.
Whiskysauce, fløde og tomat blandes og smages til med salt, peber og evt. krydderier. Dette fordeles over bøfferne sammen med løg, champignon og pølser. Tilslut drysses der en smule ost over hver bøf.


Steges i ovn ved 200o i ca. 45 minutter.


TIPS:
Osten kan kommes i farsen i stedet for ovenpå bøfferne.
I saucen varieres fyldet efter eget ønske. Brug f.eks. peberfrugt i tern eller bacon.