torsdag den 30. oktober 2014

Pizza druknet i Mozzarella & chorizo

Vi tager da lige en pizza mere. For når vi spiser pizza, laver vi altid så der er til 2 dage :-) Dette fyld er nok blevet min nye favorit, sammen med den gamle klassiker med TØRRET SKINKE & PARMESAN. 

Bunden på dette billede er blomkålsudgaven, som er god og smagfuld. Et rigtigt godt alternativ, hvis du lider af glutenallergi eller blot vil undgå kornprodukter. Min yndlingsbund er helt klart den gammeldags lavet på mel. Og så skal den være sprød ;-)
Blomkålspizza med Mozzarella & chorizo til venstre.
Og med ARTISKOKKYLLING til højre.

Pizza druknet i Mozzarella & chorizo.
1 stor bradepande
1 portion pizzabund – F.eks VERDENS BEDSTE eller BLOMKÅLSPIZZA

FYLD:
1 ½ dl. Tomatsauce
100 g. Chorizo
2 kugler Mozzarella
Basilikumblade, friske

Pizzadejen tilberedes efter opskriften på bund du vælger at bruge.

Når du har gjort det og den er klar, fordels tomatsaucen på bunden i et jævn lag. Mozzarellaen skæres i skiver og fordeles ovenpå saucen. Tilslut skæres chorizoen i tynde skiver og fordeles over osten.

Pizzaen bages efter hvilke tid og temperatur bund-opskriften siger.

Pyntes med basilikumblade inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Pizza med artiskokkylling

Der er ikke så meget at sige til denne pizza, udover at den er møglækker. Og vil gøre sig rigtig godt i madpakken osse, så lav endelig dobbelt portion :-D 

Pizza med artiskokkylling.
1 stor bradepande
1 portion pizzabund – F.eks VERDENS BEDSTE eller BLOMKÅLSPIZZA

FYLD:
1 ½ dl. Tomatsauce
200 g. Ost, revet
10 – 15 stk. Oliven, sorte
2 stk. Kyllingefilet, tilberedt

Pizzadejen tilberedes efter opskriften på den bund, du vælger at bruge.

Når du har gjort det og den er klar, fordels tomatsaucen i et jævn lag på bunden. Osten drysses oven.

Pizzaen bages efter hvilke tid og temperatur bund-opskriften siger.

Imens pizzaen bager, skæres kyllingen i mindre stykker og vendes sammen med pestoen. Olivene skæres i skiver og når bunden er færdig fordeles kylling og oliven på pizzaen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Blomkålspizza bund

For laaaaang tid siden overtalt Lærke-musen mig til at prøve blomkålspizzaen. Hun var begyndt at lege lidt med LCHF. Hvor en af tingene er, at man skal undgå kornprodukter. Hun var blevet temmelig varm på denne bund og så måtte jeg jo give den et forsøg. Jeg kiggede på MADBANDITTENS blog, hvor jeg fandt opskriften.

Den smagte rigtig dejligt, mættede godt og et virkelig godt alternativ, hvis du vil undgå stivelse.  
Blomkålspizza med MOZZARELLA & CHORIZO til venstre.
Og med ARTISKOKKYLLING til højre.
Blomkålsbund til pizza.
1 stor bradepande
400 g. Blomkål, osse gerne stokken
2 stk. Æg
150 g. Ost, revet, - gerne cheddar
1 tsk. Oregano, tørret
1 spsk. FiberHUSK

Blomkålen rives fint -jeg brugte min Moulinex rivemaskine. Det blandes med æg, ost, oregano og FiberHUSK og røres godt sammen. Det fordeles ud i et tyndt lag, på en papirbeklædt bageplade. jeg brugte fingrene, det var nemmest.

Bages ved 230o i ca. 12 – 13 minutter eller til den er gylden.


Herefter kommes der tomatsauce, ost og det ønskede fyld på.


Og den bage igen 5 – 10 minutter til osten er smeltet.


Lad pizzaen køle lidt af inden servering, så hænger den bedst sammen.


TIPS: I stedet for 1 spsk. FiberHUSK, kan du bruge 2 spsk. Loppefrøskaller – osse kaldet HUSK.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.madbanditten.dk
FRYSEEGNET: ?? Det ved jeg faktisk ikke
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 29. oktober 2014

Braiseret svinekød med vintergrønsager

Jeg har igen igen haft gang i Crockpotten - jeg er så glad for den og i øjeblikket bliver den brugt minimum en gang om ugen. Derfor bliver den heller ikke pakket væk mellem afprøvningerne, men står fremme i køkkenet hele tiden. Normalt er dens plads i ekstra værelset, sammen med alle mine andre køkkenmaskiner og tilbehør til bloggen.

Er du ikke så heldig at du har en Crockpot, kan du jo sagtens lave retten alligevel. Du bruger bare en Roemertopf og i ovnen med den. Og så vil jeg anbefale dig at skære gulerod og kartofler ud i meget mindre stykker, for at de bliver perfekt tilberedt.

Pssssssttttttt.........Har du forresten set at jeg har lavet en gruppe på Facebook om slow cooking ??? Du finder den HER og er meget velkommen til at blive medlem derinde - jeg håber vi ses ;-)


På billedet her kan du se at jeg IKKE havde kommet mine kartofler i bunden af Crockpotten. Det opdagede jeg efter en 1½ times tid, ved at de kartofler der stak op over væsken, begyndte at blive brune i kanterne.  Og så var det jo et lidt træls tidspunkt at skulle begyndt at flytte om på tingene, så derfor er det selvfølgelig rettet til i opskriften, så du ikke gør samme fejl som mig :-D

Ultra mørt kød, med smagfuld sauce og grønsager.
Braiseret svinekød med vintergrønt.
4 per.
1 kg. Svinekam uden svær
2 stk. Porre
400 g. Gulerod
600 g. Kartofler – jeg brugte bagekartofler
6 dl. Vand
2 stk. Laurbærblade
1 ½ tsk. Salt
Peber
Maizena
ÆBLEGELE eller ribsgele
Evt. Kulør

Jeg brugte en flæskesteg, hvor jeg fjernede sværen, fedtet under sværen og benene. Jeg gav den lige et par omgange med kødsnor, for at stegen blev mere ensartede i formen.

Stegen gnides med salt og peber, hvorefter den brunes af, på en varm pande, på alle fladerne. Imens ordnes grønsagerne. Porrerne skylles og skæres i stykker på ca. 5 cm. Gulerødderne skrælles og skæres i stykke på ca. 5 cm. Og er de meget tykke flækkes de osse. Kartoflerne skrælles og skæres i stykker på samme størrelse som gulerødderne.
Kartoflerne kommes i bunden af Crockpotten, gulerod og porre fordeles oven på. Saltet opløses i vandet og hældes over grønsagerne.

Da min steg havde ben, brunede jeg osse dem af, og kom dem sammen med grønsagerne i bunden af potten. Stegen lægges på toppen og låget kommes på.

Braiseres på LOW i 10 timer.

Når tiden er gået, slukkes der for Crockpotten og væsken hældes over i en gryde. Den koges ind i ca. 10- 15 minutter, hvorefter den jævnes med Maizena udrørt i lidt koldt vand. 
Saucen koges igennem nogle minutter for at fjerne melsmagen og smages derefter til med salt, peber og æblegele. Hvis den er for lys i farven, kan den gives et skvæt kulør.

Stegen skæres i skiver og serveres med grønsagerne og saucen - husk at fjerne laurbærbladene. Velbekomme :-)


TIPS: Du kan sagtens bruge en rullesteg, nakkesteg eller hamburgerryg i stedet.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: JA kødet og saucen
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  -

tirsdag den 28. oktober 2014

Fornyet lørdagskylling

I weekenden fik Manden lyst til sprøde pomfritter og kylling - nærmere bestemt sesamkylling. Det er ikke ofte, at det er ham der alene bestemmer maden i Casa Fangel. Han kommer altid med på råd, men det er nok mest mig der kommer på banen med forslag ;-) 

At han så ikke er kræsen og oftest med på det meste, er jo bare fedt.


Sprøde ovnfritter, sesamkylling & bearnaise creme:
2 per.
KARTOFLER:
600 g. Bagekartofler
4 – 5 spsk. Olie
Salt
Peber
Evt. andre krydderier

KYLLING:
2 stk. Kyllingefilet
1 dl Sesamfrø
1 stk. Æg

CREME:
150 g. Græsk yoghurt, 10 %
25 g. MAYONNAISE
2 – 3 tsk. Bearnaise essens
Estragon, tørret
Akacie honning
Salt
Peber

Til pomfritterne skrælles kartoflerne (hvis du ønsker det - det behøves ikke) og skære i bjælker på ca. 1 x ½ cm x i tykkelsen. De lægges i en skål med koldt vand for at fjerne så meget stivelse som muligt, skift gerne vandet et par gange.
De duppes tørre i et rent viskestykke og kommes i en plastpose, sammen med olie, salt, peber og evt. andre krydderier. De lægges på bageplade i et lag.

Til kyllingen slås ægget ud i en dyb tallerken og piskes sammen. Sesamfrøene blandes sammen med saltet – har du ingen BASILIKUMSALT, kan du bare blande tørret basilikum og salt sammen.
Kyllingen duppes tør og vendes først i ægget og derefter i sesamfrøene. Fileterne kommes i et smurt fad.

Til cremen røres yoghurt sammen med mayonnaise og bearnaise essens. Dressingen smages til med honning, estragon, salt og peber.
Den må meget gerne trække et par timer, hvorefter du lige smager den til igen inden spisetid.


Kartoflerne steges ved 200o i ca. 60 - 75 minutter. Hold øje med dem. Når de ligger i et lag, er det ikke nødvendigt at vende i dem undervejs.

Kyllingen sættes i ovnen, når der er ca. 30 minutter tilbage af tiden ved kartoflerne.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min dejlige mand
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 27. oktober 2014

Vil du være med ???

Crockpotten er godt på vej til at indtage de danske hjem. 

Som du måske allerede har opdaget så ELSKER jeg min og er begyndt at eksperimentere en del med den. Jeg kigger meget på amerikanske sider for inspiration, men synes at det ville være dejligt med et forum på dansk - så derfor har jeg oprettet en gruppe på Facebook, hvor vi kan hjælpe hinanden med spørgsmål, inspiration og opskrifter.

Var det mon noget for dig, så finder du vej til gruppen her:

Crockpotten - Damark.



søndag den 26. oktober 2014

Basilikum salt

Jeg har igen leget med min fine basilikum, for den trængte virkelig til at blive plukket lidt. Men sidste gang var projekt-OVNTØRRET-basilikum jo ikke særlig vellykket, så denne gang har jeg forsøgt mig med moder natur-metoden ;-)

Altså jeg har bare ladet det lufttørre, og da det jo ikke har været så megen sol og varme så tager det altså lidt længere tid end det gøre en varm sommer. Men prøv dig frem, det skal være HELT tørt inden du kommer det på glas.

Basilikumsalt.

450 g. Groft salt
125 g. Basilikum blade

Basilikumbladene ribbes af stænglerne, skylles og duppes tørre. Det kommes i blenderen sammen med saltet og blendes. 

Men når det er findelt, fordeles det på en bageplade eller lignende, gerne i et tyndt lag. Og så er det ellers bare at vente på at det tørre.

DAG 1.
DAG 4.
DAG 8.
DAG 15.
Jeg rodede lige mit igennem ca. en gang om dagen. Når det er HELT tørt, kan det blendes til fint pulver. Opbevares i tætsluttende glas.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 24. oktober 2014

Stroganoff i Potten og sjove ting fra mit hjem

Stilhed stilhed stilhed........igen

Det har været en temmelig hektisk uge for mig, derfor har jeg ikke haft overskud til at skrive herinde. Men jeg har været til nogle møder, som jeg nu kan afsløre lidt nærmere om.

For et par uger siden, modtog jeg den glædelige nyhed, at mine sygedagpenge er blevet forlænget. Det er med henblik på at min arbejdsevne skal afklares. Altså der menes så at mine diagnoser er varige og alle behandlingsmuligheder er udtømte, så derfor skal jeg starte i praktik (1. afklaringsforløb) næste fredag, i en kantine.......Puhhhh der er angst-provokerende. Men nu kender du ihvertflad grunden til, at der kan forkomme en stille periode herinde. Jeg stopper ikke med at lave blogge, det lover jeg :-D

Manden kom hjem med en lille gave til mig idag, måske fordi han synes jeg trængte til lidt forkælelse. Han ved jeg elsker sjove ting, så sig velkommen til vores nye hund, bulldoggen Egon:

Men vi kan da blive i kategorien af sjove ting. Gustav bor her nemlig osse:

Og mit Cæso-ur. Det ligner min Cæso-fis på en prik: 

Måske du har regnet ud at mange at mine ting får navne. Det er en lille "leg" Lærke-Musen og jeg har. Hendes nye bil hedder f.eks. Bitten :-D 

Nå, men det var så et lille øjeblik med gakket bolig tilbehør :-D

Som jeg skrev tidligere, har det været en hektisk uge og efter det sidste møde i formiddags, trængte jeg virkelig til noget søvn. Men inden jeg drattede omkuld, forberedte jeg til stroganoff og satte Crock Potten (aka Potten) i sving. 
Uhhhmmmm dejlig duft der var, da jeg vågnede og nem mad. 


Stroganoff i Crockpotten.
4 per.
600 g. Oksekød, i tern
250 g. Bacon, i tern
250 g. Løg, i tern
250 g. Champignon, i skiver
1 stor ds. Tomatpuré
½ l. Oksefond
½ l. Piskefløde
1 ½ tsk. Paprika
Salt
Peber
Evt. Maizena
Olie, til stegning

Løgene skrælles og hakkes fint. Champignonerne børstes for jord og skæres i skiver.

Lidt olie varmes op på en pande og kødet svitses heri, så det får en god stegeskorpe. Herefter kommes det op i Crockpotten. Baconen svitses let, herefter løg og champignon – det kommes også i potten.  
Tomatpuréen kommes på panden og give lidt varme – det fremhæver sødmen i tomaterne. Fonden tilsættes og panden koges af. Dette tilsættes selvfølgelig osse i Potten.
Der krydres med paprika, salt og peber og tingene røres sammen. Låget lægges på.

Småsimre på LOW i 7 timer.

Når der er en time igen, tilsættes fløden. Jeg synes, saucen var for tynd, så rørte noget Maizena op i koldt vand og hældte i osse. Men efter nogen tid slap tålmodigheden op (Manden var HUNDE-sulten og et øjeblik fra at lave en scene :-O ) så det hele blev plumpet over i en gryde, kogt op og smagt til. 

SÅ næste projekt må være at finde ud af, om det overhovedet kan lade sig gøre at jævne i en Pot. Måske den skal op på HIGH og der skal røres deri et par gange. Har du nogle erfaringer med det ????




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Kartoffelmos eller ris
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 19. oktober 2014

Rugbrødsboller

Der har være stille et par dage, men det startede egentligt af ufrivillige årsager. 

I torsdags fandt vi ud af, hvor dumt og usmart det er, at både internet og tv går over telefonkablet. Der var åbenbart sket en kompliceret kabelfejl og nettet var derfor nede. Vi kunne ikke se tv eller gå på nettet i 22 timer. En meget mærkelig følelse, men vi fandt vores gamle nedpakkede dvdfilm frem og så gik det hele jo alligevel ;-)

Fredag aften kom Mobber og Svigerforælderne til hygge. Vi fik friskbagte lækre bløde BOLLER KUN lavet med almindeligt hvedemel.......Nomnomnom. Vi fik selvfølgelig uanede mængder af smør til, samt forskelligt pålæg. 

Lørdag gik jeg i JULEKALENDER-mode. Og gik igen igen i tænkteboks, så nu mangler jeg kun et par enkelte ting, før alle dage er fyldt ud. Så må næste projekt være at jeg skal igang i køkkenet :-D

Idag holder vi søndag med afslapning. Selv drengene har fundet ud af det er regnvejr og gider derfor ikke ud at gå, de hader at blive våde.....

Har du haft en hyggelig weekend???






Imens drengene har slappet af, har jeg bagt disse lækre rugbrødsboller. Måske de kunne være et nyt indslag til madpakken hos dig og din familie. De er nemme at lave og smager skønt med pålæg i.
Rugbrødsboller.
12 stk.
5 dl. Vand, lunkent
1 pk. Gær
2 stk. Æg (L)
2 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
300 g. Solsikkekerner
Ca. 650 g. Rugmel
60 g. Birkes

Gæren opløses i vandet. Æg, salt, sukker og solsikkekerner røres i. Herefter tilsættes melet af 2 – 3 gange og der røres godt imellem hver tilsætning. Dejen skal være tyk og klistret. Den dækkes til og stilles et lunt sted til hævning i ca. 1 time.

Herefter slås dejen ned og æltes igennem. Nu skal den formes til boller. Det gøres ved at du dypper dine hænder i koldt vand, tager en klat dej, som så formes til boller. De vendes i birkes og sættes på en papirbeklædt bageplade, hvor de nu skal efterhæve i ca. 45 minutter.

Bages ved 200o i ca. 20 – 25 minutter.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: En reklameavis af en art – husker ikke hvilke
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 16. oktober 2014

Uhhmmmm æblekage

Jeg har haft lyst til gammeldaws æblekage meget længe og nu fik jeg endelig lavet den. Eller helt traditionelt er den ikke. Tror der findes lidt forskellige udgaver, alt efter hvor i landet man kommer fra. Jeg husker den fra min barndom, var med knuste makroner og almindelig flødeskum som topping. 

Jeg har udfordret den traditionelle udgave en lille smule i min udgave ;-)

Æblekage.
4 per.
GRØD:
700 g. Æbler
1 dl. Vand
50 g. Rørsukker
1 st. Vanille

KNAS:
50 g. Havregryn
50 g. Rugflager
25 g. Rørsukker
40 g. Smør

CREME:
1 ½ dl. Piskefløde
150 g. Skyr
½ st. Vanille
1 ½ - 2 spsk. Rørsukker
Citron, saft fra

Start med at lave grøden. Æblerne skrælles, skæres i både og kernehuset fjernes. De kommes i en gryde sammen med vandet og koges møre under låg, ved svag varme – det tager ca. 20 – 30 minutter. Imens halveres og flækkes vanillestangen og kornene skrabes ud. De moses ud i lidt sukker for at skille vanillekornene ad. Stænglerne kommes ned til æblerne og koges med.

Når æblerne er møre tilsættes vanillekornene og den smages til med sukker – jeg kan bedst lide at min grød ikke er alt for sød. Gryden sættes hen på det varme blus et par minutter, til sukkeret er smeltet. Grøden hældes over en skål og afkøles.

Til knasen blandes sukker, havregryn og rugflagerne sammen. Smørret smeltes og når det er varmt og bruset af, kommes sukkerblandingen på og ristes ved middel varme. Du skal holde øje med det og rører i det næsten hele tiden – det brænder nemt på. Når det er blevet gyldent, kommes det til afkøling på en tallerken.

Til cremen piskes fløden til skum. Vanillestangen halveres og flækkes, kornene skrabes ud og blandes med lidt af sukkeret. Det kommes ned til den piskede fløde, sammen med skyr, blandes rundt og smages til med sukker og citronsaft.

Et par timer før servering samles kagen, med mindre man som jeg, bedst kan lidt knasen sprød, så samles den et øjeblik før servering. Men grøden kommes i bunden af en glas skål, knasen fordeles oven på og der afsluttes med cremen. Kagen kan evt. pyntes med ribsgele som traditionen foreskriver, eller som jeg har gjort med pebermyntechokolade-stængler og lidt frysetørret jordbær.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: Grøden er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 15. oktober 2014

Hele måltidet i Crockpotten

Jeg ELSKER min CROCKPOT. Og igår var det igen på tide at eksperimentere med mad deri. Vi havde planlagt en af vores yndlings-vinterhalvårs-retter, nemlig hamburgerryg med GRØNLANGKÅL.

Da jeg kogte HØNSEKØDSSUPPE i Potten for lidt tid siden, smagte jeg på gulerødderne og blev positivt overrasket, over deres konsistens efter 9 timer deri. De var nemlig stadig rigtig lækre - møre og stadig med bid i. 

Derfor tænkte jeg, at det måtte kunne lade sige gøre at bruge den til at "koge kartofler" i osse, samtidig så burde man kunne udnytte stivelsen i kartoflerne til grønlangkålen, så den blev jævnet en smule. Og røgsmagen i hamburgerryggen ville jo gøre det ud for at bruge af kogevandet til grønlangkålen. 
Så derfor blev det dagens projekt, det kunne jo kun gå galt :-)

Manden indrømmede EFTER vi havde spist, at han var overbevist om at han ville få overkogte og udsplattede kartofler, men de var helt perfekte - færdigkogte og vi skulle stadig tygge på dem.
Kødet var så mørt, at det nærmest faldt fra hinanden, da jeg skulle skære det i skiver. Kålen smagte bare dejligt, som i rigtigt godt - havde dog fået en lidt fesen farve, men det kan den jo osse sagtens få, når man laver den på normal vis. 
Derfor alt i alt en god beslutning, at prøve at lave det hele i en gryde.

Hamburgerryg & grønlangkål i Crockpot.
4 per.
1000 g. Kartofler
1000 g. Hamburgerryg, rå
900 g. Grønkål, hakket, optøet
4 dl. Piskefløde
1 ½ tsk. Salt

Nettet på hamburgryggen fjernes og den ligges ned i Crockpotten. Jeg valgte lige at give Potten en omgang med fedtsprayen, så tingene ikke ville brænde fast.

Kartoflerne skrælles og evt. deles hvis de er for store. Og kommes ned omkring stegen.

Fløden, grønkålen og salt røres sammen og kommes over steg og kartofler. Låget lægges på.


Småsimre på LOW i 9 timer.

Du kan evt. tjekke temperaturen med et stege termomenter (Den skal være 70o), men når stegen er færdig fiskes den op og skæres i skiver. Som anrettes på tallerkener sammen med kartoflerne. Rør grønlangkålen igennem og smag om den mangler salt.


TIPS: HVIS du synes saucen er for tynd, kan du gør det, at når stegen er færdig tager du den op, sammen med kartoflerne, pakker det ind i folie og et rent viskestykke for at holde det varmt. 
Og så rører du en meljævning sammen af lidt Maizenamel og vand og hælder det i stuvningen under omrøring. Herefter skal den stå og småsimre en 10 minutter, så melsmagen forsvinder.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 12. oktober 2014

Fryseren er fuld og samvittigheden god

Lørdagen stod på produktion af mad til fryseren, for at mindske madspild.

Hvad betyder det, vil du helt sikkert spørge.

Jo ser du. Manden arbejder jo på en kagefabrik, hvor de også laver tærter, både mad- og frugttærter. 
Hver anden uge, når han har aftenvagt og de lukker ned om fredagen for at holde weekend, bliver de sidste rester dej, æggemasse og evt. cremer kasseret. Disse ting må medarbejderne gerne tage med hjem af, til egen forbrug selvfølgelig. 
Han har jo sammen holdning som jeg - vi hader at smide mad ud. Så da drengene og jeg hentede ham i fredags, kom han ud med armene fulde: Der var ubagte tærtebunde i folieforme, mørdej og færdigblandet æggemasse.

Så lørdag formiddag handlede vi et par småting ind og så blev der lavet tærter. Tror vi talte sammen at der til små 14 måltider, en æbletærte og resten af æggemassen blev scramblet, til morgenmad  og så får hundende resten.

Derfor har der været lidt tærte-spam på bloggen idag :-D 
Vi fik lavet LØGTÆRTER MED PØLSER, TACOTRÆTE, spinattærten du ser herunder og resten af mørdejen, som jeg NÆGTEDE at smide ud, bare fordi jeg var løbet tør for tærteforme, blev til en NYFORTOLKNING af SKINKESTANGENSkinkestangen spiser vi idag og resten er frosset ned til nem mad andre dage. 

Synes du det var et godt initiativ af Manden at hjælpe en smule med at formindske madspildet ???

Spinattærte med feta & tomat.
4 per.
1 port. Tærtedej
200 g. Spinat, optøet
200 g. Feta, i tern
3 stk. Æg
2 dl. Fløde
Salt
Peber

Tærtedejen lægges i en smurt tærteform (ca. 25 cm. i diameter)
Spinaten trykkes fri for væske og kommes i bunden tærten. Tomaterne og feta fordeles ovenpå.
Æg og fløde piskes sammen, krydres med salt og peber og hældes over fyldet. Æggemassen skal lige netop dække fyldet, så alt efter hvor stor din form er, kan det være at du bliver nød til at piske lidt mere æggemasse sammen.

Bages ved 200o i ca. 35 – 40 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Fløden kan skiftes ud med mælk eller hytteost

Løgtærte med pølser

Vi elsker løg, specielt karameliserede løg, så denne tærte var den vi lavede flest af, i vores lørdags-projekt FORMINDSK-MADSPILD

Løgtærte med pølser.
4 per.
1 port. Tærtedej
500 g. Løg
200 g. Pølser
3 stk. Æg
2 dl. Fløde              
Salt
Peber
Olie, til stegning

Tærtedejen lægges i en smurt tærteform (ca. 25 cm. i diameter)

Olien varmes op på en pande, løgene hakkes og steges let gyldne heri. Pølserne skæres i stykker på ca. 1 cm. De tilsættes løgblandingen og svitses med et øjeblik, hvorefter begge dele kommes på tærtebunden.


Æg og fløde piskes sammen, krydres med salt og peber og hældes over fyldet. Æggemassen skal lige netop dække fyldet, så alt efter hvor stor din form er, kan det være at du bliver nød til at piske lidt mere æggemasse sammen.

Bages ved 200o i ca. 35 – 40 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Fløden kan skiftes ud med mælk eller hytteost

Skinkestang med grønkål

Der blev en lille rest tilbage af den MØRDEJ som Manden havde taget med hjem fra job i fredags. Og da jeg var løbet tør for tærtefade (tænk at det kan lade sig gøre), og nægtede at smide dejen ud, blev den tryllet om til en ny udgave af SKINKESTANG.

Jeg hoppede i fryseren og fandt der grønkål og nogle skinkestrimler. I køleskabet var der en rest feta og flødeost, så det var jo bare at røre fyldet sammen, rulles dejen ud og bage stangen. Nomnom jeg elsker skinkestangen, men denne blev ligeså god.

Skinkestang med grønkål.
4 port.
175 g. Skinke
450 g. Grønkål, hakket, frossen
100 g. Feta, i tern
200 g. Flødeost, naturel
1 spsk. Sennep
1 spsk. Oregano
Salt
Peber
1 pk. Tærtedej, butterdej eller pizzadej
Æg, til pensling

Den optøede grønkål trykkes fri for væske og røres sammen med skinke, feta og flødeost. Fyldet smages til med krydderierne.

Dejen pakkes ud (eller rulles ud til et stort rektangel). Fyldet fordeles på midten og siderne pensles med sammenpisket æg. De korte ender foldes ind over fyldet og bagefter foldes langsiderne ind over hinanden.

Stangen vendes rundt og lægges på et stykke bagepapir, med sammenfoldningen ned ad. Tilslut pensles den og prikkes med en gaffel, så damp kan komme ud under bagning.

Bages ved 200O C i ca. 25 - 30 minutter.  




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Salat, råkost og brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -